Raspad sustava

Pao video prijenos Sabora, ali srušila se i mrežna stranica: "Opet ne radi"

Sabor, ilustracija Foto: Patrik Macek/Pixsell
Tijekom saborske sjednice prestao je raditi kronometar, a bilo je problema i s potpisivanjem imena zastupnika. Prekinut je i prijenos na saborskoj televiziji, a srušena je i saborska mrežna stranica.

Tehnički problemi obilježili su u petak ujutro saborsku sjednicu, prvo je prestao raditi kronometar koji mjeri vrijeme izlaganja zastupnika, a zatim su pale i saborske stranice, iz Sabora poručuju da se radi na otklanjanju uočenih problema.

"Opet ne radi kronometar", komentirao je predsjedavajući Furio Radin dok je Sabor raspravljao o tri financijska zakona.

Zbog toga se mjerenje duljine govora zastupnika prebacilo na "ručno".

Nakon toga pojavile su se problemi i s potpisivanjem imena zastupnika koji trenutno raspravljaju, pa je tako za vrijeme govora Irene Dragić (SDP) i Hrvoja Zekanovića (HDS) na ekranu pisalo Anton Kliman (HDZ).

Potom je prekinut prijenos na internoj saborskoj televiziji na kojoj novinari obično prate sjednicu, a pala je i saborska mrežna stranica. Ona je u međuvremenu proradila

Iz saborske Službe za medije potvrdili su tehničke probleme, poručili da se radi na njihovom otklanjanju te izrazili nadu kako će biti riješeni do glasovanja u podne. Neslužbeno, sve je probleme izazvao pad saborskog servera.

Pročitajte i ovo Donosi Provjereno Sin lokalnog moćnika dobio dozvolu za kamp, a osvanule kuće s bazenom. No to je tek vrh sante leda: Unutar hotela ostali groblje i spomenik

Pročitajte i ovo Prometna nesreća Gužva u centru Zagreba: Sudarili su se dva automobila i tramvaj