masovno ubojstvo

Svjetski mediji o stravičnom zločinu u Daruvaru: Ukazali na očiti problem, usporedili nas sa Srbijom

Svjetski mediji o ubojstvu u Daruvaru Foto: DNEVNIK.hr
Kako su strani mediji izvijestili o krvoproliću u Daruvaru.

Gotovo svi najveći svjetski mediji izvijestili su o krvoproliću u Daruvaru. Većina ih opisuje ubojicu kao bivšeg veterana koji je ušao u dom za starije u malom hrvatskom gradiću i ubio šestero ljudi, među kojima i svoju majku

Napominju i da je riječ o muškarcu koji je već ranije bio poznat policiji, te da je masovno ubojstvo počinio iz pištolja kojeg je ilegalno posjedovao. 

Pročitajte i ovo Krvoproliće u domu Daruvar oplakuje Damira Fijalu: "Bio je nježan i brižan. Svatko ima srce, ali ne i dušu. No, on ju je imao..."

BBC upozorava da je masakr u Daruvaru jedan od nagorih zločina u povijesti Hrvatske kao samostalne države. Podjećaju na istraživanje iz 2017. godine prema kojemu Hrvatska ima 13,2 komada oružja na 100 stanovnika, čime se našla na 25. mjestu ljestvice europskih zemalja.

Pročitajte i ovo hakerski napad Otkriven krivac za kaos u splitskoj Zračnoj luci: "Pojavila se poruka, nude pregovore"

Pročitajte i ovo ozlijeđeno troje policajaca Muškarac prijetio policajcima sjekirom i nožem, umro je nakon što su ga svladali!

Podsjetili su na prošlogodišnje masovne zločine u susjednoj Srbiji u kojima je ubijeno 18 ljudi, nakon čega je veliki broj Srba predao tisuće komada legalnog i ilegalnog oružja, a država ih je zauzvrat amnestirala. 

Pročitajte i ovo oproštaj od kolege Vozač hitne preminuo tijekom intervencije: "Samo se srušio"

Pročitajte i ovo ubojstvo na žitnjaku Provukli se kroz rupu i provalili u skladište, zaštitar je pucao: Brat ga je odvukao u šumu, preminuo mu je na rukama

Pročitajte i ovo Slučaj se istražuje Ošamućena i poderane haljine ušla je u kebabdžinicu: "Silovala su me petorica..."

Većina svjetskih medija citira dio hrvatskih medija, među ostalima i Dnevnik Nove TV koji je s lica mjesta objavljivao priče stanovnika Daruvara te rodbine osoba smještenih u domu u kojem je počinjen masakr.