U palači Dverce održao se svečani ručak nove predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i njezinih najvažnijih VIP uzvanika. Na predsjedničkom ručku koji je počeo u 13:30 sati bilo je 20 osoba.
Jelovnik je, kako je to ocijenio iskusni diplomat Mate Granić, 'perfektno diplomatski složen jelovnik - jednostavno i klasično nacionalno'.
'Bit će samo jedno predjelo i samo jedno glavno jelo. Prije nije bilo tako, ali u modernoj diplomaciji je sada tako', pojasnio je Granić.
Na prvom predsjedničkom ručku Kolinde Grabar Kitarović posluženi su; za predjelo dalmatinski pršut s bračkim maslinama i paškim sirom prelivenim djevičanskim maslinovim uljem te rolice šunke s pjenicom od sira uz pjenušac i malvaziju.
UŽIVO Grabar Kitarović prisegnula na dužnost sa suzama u očima: 'Vjerujem u te zemljo moja Hrvatska'
Za glavno jelo uzvanici su dobili Lentrecote steak (odležani steak od junetine) odležan u dimu od divljeg kestena s pečenim krumpirom i rajčicom u ružmarinu.
Za desert na službenom ručku bile su poslužene štrukle.
DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook