'Perfektan diplomatski jelovnik'

VIDEO Što se jelo na prvom predsjedničkom ručku?

Slika nije dostupna
U palači Dverce održao se svečani ručak nove hrvatske predsjednice s uzvanicima.

U palači Dverce održao se svečani ručak nove predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i njezinih najvažnijih VIP uzvanika. Na predsjedničkom ručku koji je počeo u 13:30 sati bilo je 20 osoba.

Jelovnik je, kako je to ocijenio iskusni diplomat Mate Granić, 'perfektno diplomatski složen jelovnik - jednostavno i klasično nacionalno'.

'Bit će samo jedno predjelo i samo jedno glavno jelo. Prije nije bilo tako, ali u modernoj diplomaciji je sada tako', pojasnio je Granić.

Na prvom predsjedničkom ručku Kolinde Grabar Kitarović posluženi su; za predjelo dalmatinski pršut s bračkim maslinama i paškim sirom prelivenim djevičanskim maslinovim uljem te rolice šunke s pjenicom od sira uz pjenušac i malvaziju.

UŽIVO Grabar Kitarović prisegnula na dužnost sa suzama u očima: 'Vjerujem u te zemljo moja Hrvatska'

Za glavno jelo uzvanici su dobili Lentrecote steak (odležani steak od junetine) odležan u dimu od divljeg kestena s pečenim krumpirom i rajčicom u ružmarinu.

Za desert na službenom ručku bile su poslužene štrukle. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook