Vremenska prognoza

Stiže nagla promjena vremena praćena pljuskovima i grmljavinom: Detalje otkriva meteorolog Dnevnika Nove TV

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Pred Hrvatskom su naznake zamjetne promjene vremena koja slijedi početkom sljedećeg tjedna. Detalje donosi meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić.

Iznad Hrvatske se prostire vrlo topao, no sve nestabilniji zrak jer na rubu fronte pritječe sve više vlage, a u višim dijelovima atmosfere prolazno jača ciklonalna aktivnost. U petak prema kraju dana očekujemo postupnu stabilizaciju vremena. Krajem vikenda nove obilnije oborine i osjetno svježije.

U petak ujutro promjenjivo oblačno mjestimice s kišom, a lokalno i jakim pljuskovima i grmljavinom, osobito u Dalmaciji. U unutrašnjosti vjetar slab, a na Jadranu većinom jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 14 do 18, a na moru od 18 do 23 Celzijeva stupnja

U Središnjoj Hrvatskoj još prijepodne promjenjivo oblačno mjestimice s kišom te pljuskovima i grmljavinom. Poslijepodne smirivanje vremena uz djelomično kidanje naoblake. Najviša temperatura od 25 do 28 stupnjeva.

U istočnim predjelima promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, no nestabilno. Poslijepodne ponegdje može biti i izraženijih pljuskova i grmljavine. Temperatura poslijepodne uglavnom od 28 do 30 stupnjeva.

U Gorskoj Hrvatskoj povremeno je moguća obilnija kiša te jači pljuskovi i grmljavina. Prema kraju dana postupno smirivanje vremena. Na sjevernom Jadranu poslijepodne uglavnom suho i sunčanije s rijetkim pljuskovima i to većinom u unutrašnjosti Istre. Puhat će većinom umjereno jugo. Najviša temperatura u gorskom području od 21 do 24, a na Jadranu oko 27 stupnjeva.

U Dalmaciji promjenjivo s pljuskovima i grmljavinom, a osobito u prvom dijelu dana moguće je i nevrijeme. Poslijepodne će biti više sunčanih i suhih razdoblja, osobito na sjeveru. Puhat će umjereno do jako jugo koje će navečer slabjeti i ponegdje na sjevernom dijelu okrenuti na buru. Temperatura od 27 do 30 stupnjeva.

More i dalje vrlo toplo, u petak i u većem dijelu tjedna od 25 do 27 stupnjeva.

Vrijeme idućih dana

U unutrašnjosti u subotu većinom sunčano i suho. Ujutro ponegdje magla. U nedjelju navečer prema zapadu mjestimice kiša i pljuskovi. Za vikend vrlo toplo, ponegdje i vruće. U ponedjeljak nove, ponegdje i obilnije oborine i osjetno osvježenje.

Na Jadranu u subotu većinom sunčano i suho, a u nedjelju osobito prema kraju dana, uglavnom na sjevernom dijelu, pljuskovi i grmljavina. U ponedjeljak i ovdje ponegdje obilnije oborine te malo svježije. U nedjelju posvuda će zapuhati jugo koje će u ponedjeljak još pojačati.

Za vikend i daje vrlo toplo i vruće, uz najviše sunca u subotu. U nedjelju navečer na sjevernom Jadranu, zatim i u zapadnim predjelima, pljuskovi i grmljavina. U ponedjeljak posvuda oborine ponegdje i obilnije te svježije.
 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novaplus.hr.

Pročitajte i ovo u Novom Zagrebu FOTO Pronađena tijela žene i muškarca: Sumnja se na ubojstvo i samoubojstvo

Pročitajte i ovo Rast cijena Umirovljenici tražili Milanovića da ih primi: "Mirovine nam nisu dovoljne za dostojanstven život"