stanje u našoj zemlji

Boris sije kaos! Čeka li Hrvatsku scenarij iz Češke i Poljske i gdje bi moglo biti kritično

Ciklona Boris hara Europom te se mnoge države bore s poplavama. Kakvo je stanje u Hrvatskoj i hoćemo li se morati braniti od poplava, provjerio je za Dnevnik Nove TV reporter Domagoj Mikić.

O stanju vodostaja u Hrvatskoj u u Glavnom centru obrane od poplava Hrvatskih voda s Goranom Milakovićem razgovarao je reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić.

Djelatnici prate situaciju iz minute u minutu. Trenuntačna radarska slika pokazuje oblake iznad cijele države.

Mikić je upitao kada se vodeni val može očekivati u Hrvatskoj.

"Ukupna količina oborina koja će pasti u srednjeeuropskim zemljama neće doći do Hrvatske. U vodnom smislu tiču nas se susjedne zemlje, Slovenija, Austrija i Mađarska pa pratimo stanje u rijekama Dravi, Muri i Dunavu.

U Hrvatskoj situacija je bolja nego u srednjeeuropskim zemljama. Nisu proglašene mjere obrane od poplava, tek su na tri stanice proglašeno pripremno stanje.

Rijeka Sava se u ranojutarnjim satima povukla u svoje korito, nakon što se u petak bila izlila u inundacijski prostor.

Već u nedjelju očekujemo ulazak vodnog vala Mure i Drave u Hrvatsku, a vrhunac očekujemo u ponedjeljak. No vodostaj na Muri bit će niži za metar-metar i pol od rekordnog iz kolovoza 2023., dok će na Dravi biti niži za dva metra", objasnio je Milaković.

Vidjeli smo i čuli koje je sve nedaće donio Boris diljem Europe. Osim vodenog vala koji tek treba stići u Hrvatsku, već nam je stigao jedan hladni val.

Temperature su se urušile, ali nigdje tako kao na vrhu Velebita. Na Zavižanu je zbilježen temperaturni pad od 20 stupnjeva, a stigle su i prve pahulje.

Prema meteorološkim najavama, nestabilno vrijeme i dalje će se nastaviti. No iz Hrvatskih voda ne očekuju drastične situacije.
 

Pročitajte i ovo Izgubio kontrolu Tragedija na autocesti: Poginuo bračni par iz BiH, dvogodišnji sin prevezen je u bolnicu

Pročitajte i ovo Neobično otkriće VIDEO Vodostaj Dunava drastično pao, a ono što je izvirilo s dna sve je iznenadilo: "Ondje su već 80 godina"

Pročitajte i ovo čeka se odluka vlade Vučić potpisao suglasnost: "Naša želja je da odvratimo sve one koji nam svakodnevno prijete"