Pljusak s grmljavinom

VIDEO Potop i kaos u Zagrebu: Stablo palo na pješaka, poplavljen podvožnjak i obiteljska kuća

Nakon sunčanog petka, u subotu je stigla promjena vremena. Jak pljusak stvorio je probleme u Zagrebu i Zaprešiću.

Nakon toplog petka, u subotu je stigla promjena vremena i donijela kišu, ali i grmljavinu. Obilna kiša koja je počela padati ujutro na širem zagrebačkom području stvorila je probleme.

Poplava u Svetoj Klari, screenshot Foto:DNEVNIK.hr

Na križanju Avenije Dubrovnik i SR Njemačke jutros oko 7:30 se srušilo stablo na pješačku stazu. Jedna je osoba ozlijeđena i prevezena u bolnici. Težina ozljeda još nije poznata, rekli su iz zagrebačke policije.

Problemi su zabilježeni i na sljemenskoj cesti iznad Šestinskog Lagvića gdje stablo je palo nasred ceste. 

Potopljen je bio i podvožnjak u Škorpikovoj u Zagrebu, ali se voda povukla nešto nakon 8 sati, pa je i Aleja Bolonje prohodna. Zbog potopljenih prometnica morali su intervenirati i zagrebački vatrogasci koji su izvlačili dva automobila iz pothodnika. Osim toga, kažu iz JVP Zagreb, imali su tri intervencije ispumpavanja vode i šest uklanjanja grana.

U zagrebačkom naselju Sveta Klara voda je ušla u obiteljsku kuću, zbog čega su morali intervenirati i vatrogasci. Čitatelji su nam poslali snimku na kojoj se vidi poplavljeno dvorište, ali i dio ulice.

Dobili smo i snimku kako je jutros izgledala vožnja autobusom iz Zaprešića.

"Nevrijeme praćeno većom količinom kiše zahvatilo je danas oko 5:30 sati područje Zagreba i Zagrebačke županije. Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je 10-ak dojava dojava građana o posljedicama nevremena. Dojave su se odnosile na oborinske vode koje su poplavile prometnice, podrume i garaže kuća te poslovnih prostora. Obaviještene su nadležne službe radi otklanjanja posljedica nevremena", priopćili su iz Ravnateljstva civilne zaštite.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Pljuskovi s grmljavinom očekuju se tijekom dana u cijeloj Hrvatskoj, a prema prognozi DHMZ-a, najviša dnevna temperatura bit će od 18 do 23, na Jadranu od 22 do 26 °C. Poslijepodne na kopnu osjetni pad temperature zraka.

Od nedjelje bi opet trebalo biti sunčanije, ali osjetno svježije nego prošlih dana, osobito ujutro u unutrašnjosti. 

Pročitajte i ovo Kod Karlovca Automobil sletio s ceste: Poginula žena, dvojica muškaraca teško ozlijeđena

Pročitajte i ovo Nevjerojatno Iznenadio ih pronalazak na gradilištu, dosad iskopali stotine tona: "Zato su se neki toliko protivili ovoj lokaciji..."

Povezane teme