Objavio DHMZ

Stigla promjena vremena: Upaljen meteoalarm, vrijeme može biti opasno

1/7 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Veće količine oborina očekuju se u utorak u čitavoj zemlji, zbog čega postoji opasnost od bujičnih poplava.

Nakon nekoliko toplih dana stigla je najavljena promjena vremena, pa je već u utorak ujutro gotovo cijelu zemlju zahvatila kiša uz pad temperature.

Meteoalarm je upaljen u većem dijelu zemlje, što označava potencijalno opasno vrijeme zbog mogućih većih količina padalina, posebice se to odnosi na kopneni dio zemlje te područje oko Gospića i Knina, gdje su uz jake pljuskove i grmljavinu lokalno moguće urbane i bujične poplave.

Meteoalarm utorak Foto:DHMZ

Meteoalarm je upaljen i diljem obale zbog jakog juga, mjestimice sa snažnim udarima, zbog čega je posebno opasno izlaziti na more, upozorava DHMZ.

Prognoza Foto:DHMZ

Nestabilno vrijeme nastavlja se i u srijedu, kada će se većina kiše seliti na Jadran, gdje su mogući i izraženiji pljuskovi s grmljavinom uz nastavak jakog juga. Zbog potencijalno opasnog vremena za srijedu je duž opale upaljen žuti meteoalarm.

Meteoalarm srijeda Foto:DHMZ

Pročitajte i ovo Napetosti rastu Golema eskalacija rata: Oglasila se svjetska velesila, europska zemlja traži hitan sastanak

Pročitajte i ovo Rat u Europi "Putin se jednog jako boji", uvjeren je Zelenski, a iz Njemačke je stigla znakovita poruka

Pročitajte i ovo Premijer u New Yorku Plenković kod slavnog novinara na CNN-u: "Nakon izbora u studenom..."