'Spremni smo u svemu pomoći ako Gotovinina obrana zatraži'

Slika nije dostupna
Predsjednik Vlade Ivo Sanader izjavio je danas kako će Vlada učiniti sve da pomogne obrani generala - haških optuženika i da će, ako odvjetnici generala Ante Gotovine zatraže obranu sa slobode, ozbiljno razmotriti takav zahtjev.

Sander je to izjavio nakon svečane akademije u dubrovačkome Kazalištu Marina Držića, gdje je u nazočnosti državnog i vojnog vrha proslavljen Dan Oružanih snaga, Dan Hrvatske kopnene vojske i 15. obljetnica deblokade Dubrovnika.

- Kad je riječ o obranama naših generala, hrvatska Vlada učinit će sve da pomogne svim obranama i ako dođe takav zahtjev, vrlo ozbiljno ćemo ga razmotriti, rekao je predsjednik Vlade zamoljen da komentira najavu odvjetnika generala Gotovine da će tražiti njegovu obranu sa slobode.

O napisima u tisku, po kojima je u novome prijedlogu optužnice za Oluju haško tužiteljstvo priložilo poseban, tajni dio u kojemu su navedeni novi sudionici "udruženoga zločinačkog pothvata", Sanader je rekao da po rezoluciji Vijeća sigurnosti UN-a, koji je i osnovao Međunarodni kazneni sud u Haagu, nakon 31. prosinca 2004. "nema novih istraga i nema više optuženih".

Povezane teme