stigao odgovor iz grada

Izvršena provjera nakon snimke vijaka koji se klimaju na novoj promatračnici u Splitu

Novootvorena promatračnica u Splitu Foto: Facebook / Screnshoot
Splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević demantirao je da postoje kvarovi na novootvorenoj promatračnici u Splitu.

Snimka koju je na svoj Facebook profil objavio splitski HSLS-ovac Hrvoje Bašić, a koja prikazuje novootvorenu promatračnicu u Splitu pokrenula je lavinu komentara. 

Naime, na snimci se vidi kako se dva vijka na promatračnici mogu lagano odvrnuti. Osim toga, vidi se i kako žičana ograda na jednom mjestu nije dobro zavarena za stup. Video možete pogledati OVDJE.

Nakon toga splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević objavio je rezultate provjere provedene na promatračnici.

"Danas je izvršena provjera vijaka na promatračnici koji su atestirani krajem svibnja od strane ovlaštene tvrtke, sve sukladno projektno-tehničkoj dokumentaciji.

Nije utvrđen ni jedan vijak koji nije bio dovoljno pritegnut mimo ona dva koja se nalaze već četiri mjeseca nadohvat ruke svakog prolaznika.

Drugim riječima guštajte na promatračnici, ma koliko neke političare žuljalo.", poručio je preko svojeg Facebook profila. 

Najnovija turistička atrakcija grada pod Marjanom - 19 metara visoka promatračnica na Sedlu Park-šume Marjan otvorena je prije tri dana.

Cjelokupni projekt grad je stajao 1.3 milijuna eura, a djelomično je sufinanciran iz sredstava EU, Splitsko-dalmatinske županije i Grada Splita.

Na otvaranju promatračnice gradonačelnik Ivica Puljak poručio je da njezin futuristički izgled najavljuje budućnost Splita, ali i da upozorava na očuvanje najvrjednijih resursa. 

Pročitajte i ovo pale su predrasude Srpkinja odradila sezonu pa objavila zašto je promijenila mišljenje o Hrvatima: "Pišem ovako javno..."

Pročitajte i ovo eksplozija kraj zagreba Lopovi raznijeli bankomat, novčanice letjele po cesti