Novi trendovi

Advent donosi nove specijalitete - od fritula do hobotnice: Dnevnik Nove TV donosi pregled cijena

Advent Foto: Dnevnik Nove TV
Od kuhanog vina i fritula do novih specijaliteta - posjetitelji će imati izbora, ali će porati posegnuti i poprilično duboko u džep.

I službeno je počelo vrijeme kuhanog vina, fritula i drugih božićnih delicija. Centar Zagreba već je prepun domaćih i stranih gostiju. U moru šarolike ponude mnoge zanima gdje se najbolje osladiti, bilo da se radi o adventskim klasicima ili viralnim hitovima, ali i koliko će za to morati platiti.

Germknedle, kobasice, fritule i kuhano vino još su uvijek najtraženije, kažu prodavači. Adventska tradicija postale su i veći iznosi na cjenicima.

"Ja bi vam rekla da nam najbolje ide ljuta sa sirom, to je hit, i domaće dimljene. Kobasice vam idu tako negdje oko četiri i pol do šest i pol, sedam, kuhano vino četiri, fritule su isto 4,90", ispričala je Chiara iz Zagreba.

Za prošlogodišnji hit Dubai fritule i germknedle treba izdvojiti i do 15 eura. Ove godine - pomama je za fritulinkama, a teško je odoljeti i drugim poslasticama. Ni oni zahtjevniji gurmani - ne trebaju brinuti, nudi se sve - od bunceka do hobotnice.

"Češnjovka sa ovim lukom i dodacima, super, 12 eura ovo dvoje i dobro je", rekla je Ankica iz Zagreba.

"Cijene nikad nisu prihvatljive na Adventu, ali stisneš zube i to je to, lijepo ti je pa platit ćeš", dodala je Maja. 

Sve detalje o ponudi ovogodišnjeg adventa u Zagrebu pogledajte u prilogu novinarke Nove TV Sarah Viteškić.