Nastavlja se suđenje

Snimke otkrivaju kako se u Zagrebu izvlačio novac: "Samo žderu, piju i putuju. Žao mi je što se više nisam nakrao"

Robert Ljutić Foto: Damjan Tadic / CROPIX
U tajno snimljenim razgovorima može se čuti kako je Robert Ljutić, suradnik Milana Bandića, dogovarao razna plaćanja uime grada, sređivao zapošljavanja i obećavao financijske potpore.

Nastavlja se suđenje Robertu Ljutiću, bivšem bliskom suradniku, vozaču i tjelohranitelju pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. On je jedini ostao na optuženičkoj klupi nakon što su svi njegovi suoptuženici priznali krivnju te su po nagodbi s USKOK-om osuđeni.

Među dokaznim su materijalom i snimke tajno snimljenih razgovora te SMS-ovi u kojima se može vidjeti kako Ljutić dogovara razna plaćanja uime grada, sređuje zapošljavanja i obećava financijske potpore.

"Da li imaš kakvu firmu da nas skromno financijski pomogne? Cvita", piše u poruci koju mu je poslao Nenad Cvitković iz udruge Centar HePi te dodaje: "Žao mi je što se više nisam nakrao. A više se nema ni što krasti..."

"Stigneš, stigneš, polako", odgovorio mu je Ljutić, izvijestio je Večernji list.

Pročitajte i ovo Brzo je uhvaćen Policajac skrivio nesreću pa pobjegao: Srušio romobilista na nesvakidašnji način, oglasila se policija

"Pa taj Bandić nema pojma ni o čemu... Samo žderu, piju i putuju... Ulovit ću ja Milana, gdje su kamere", ustvrdio je u jednom od razgovora Cvitković, nezadovoljan jer je njegovoj udruzi odobreno 20.000 od traženih 45.000 kuna. U jednom je trenutku s Ljutićem komentirao i izglasavanje rebalansa proračuna.

"Znači, idemo s HDZ-om", napomenuo je Cvitković te dodao: "Grad me je izvarao, zbog čega se osjećam kao idiot..."

U jednom od tajno snimljenih razgovora može se čuti da je Ljutić osobi koja ima dug prema Gradu Zagrebu rekao: "Dođite vi k meni na kavicu, sve ćemo riješiti. To su sve igre i igrice..."