Bijela Hrvatska

Gomila snijega za vikend, padat će i u Dubrovniku!

Slika nije dostupna
Za vikend možemo očekivati snježni pokrivač. U većem dijelu zemlje tijekom petka, subote i nedjelje lepršat će bijele pahulje.

Polako se navikavamo na nižu temperaturu, primjereniju dobu godine, a hladno će se nastaviti i u drugoj polovici tjedna, dapače, stupanj po stupanj, pred vikend će se temperatura još malo sniziti. Krajem tjedna u većem dijelu zemlje padat će snijeg.

Ipak, idućih dana većinom će biti suho i djelomice sunčano, a tek s petka na subotu očekujemo novo naoblačenje pri čemu bi kopnene krajeve opet, a neke i po prvi put ove godine mogao zabijeliti snijeg.

U noći na subotu čeka nas naoblačenje sa susnježicom i snijegom, koji će zatim padati i tijekom dana. Ostaje hladno, osobito noću te ujutro u četvrtak i petak, dok se u subotu temperatura ni danju neće previše odmaknuti od Celzijeve ništice.

>> FOTO Snijeg zabijelio Hrvatsku

Na moru će biti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Povremeno može pasti i malo kiše. Obilnije oborine očekujemo u noći na subotu te kasnije tijekom dana. Puhat će slaba do umjerena bura, a za vikend će okrenuti na jugo i jugozapadnjak. Snijega bi u nedjelju moglo biti i na jugu zemlje, u Dubrovniku, Makarskoj, na Pagu te u Pločama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme