Ispunio želju kćeri

Slovenac u Zadru platio 30 jastoga i pustio u more

Slika nije dostupna
Poznati zadarski ugostitelj Erik Pavin, vlasnik restorana Niko prije nekoliko dana je ispunio gostima želju kakvu do sada nije imao priliku. Prije nekoliko dana jedan je gost 'naručio' da 30-ak jastoga iz akvarija pusti u more.

'U akvariju smo tog dana imali oko 60-70 kilograma jastoga, a za jednim od stolova je sjedilo slovensko društvo u kojem je bilo četvero odraslih i četvero djece. Odjednom mi je prišla djevojčica i otvorila svoj mali novčanik rekavši da bi ona za svoj džeparac kupila jastoga i pustila ga u more da živi slobodno. Rekao sam curici da jastozi sada spavaju i da ih ne smijemo uznemiravati, kako se već pokušava odvratiti djecu od nauma, ali onda je došao njezin otac i ponovio to isto', rekao je vlasnik restorana Slobodnoj Dalmaciji koji je u gužvi zaboravio pitati Slovenca kako se zove.

>> Slovenac teško ozlijeđen zbog ispijanja koktela

'Platio je jednog jastoga, a cijena jastoga je 620 kuna po kilogramu, i odnijeli smo ga u more ispod restorana. Onda je gost rekao da će on zapravo kupiti sve jastoge iz akvarija i pustiti ih u more. Rekao sam mu da to nije izvedivo jer je pola od tih jastoga rezervirano za večeru tog dana. On je kazao: 'Dobro, onda ću kupiti ove nerezervirane', i u more smo te večeri, jednog po jednog, pustili 30-ak jastoga', ispričao je Erik Pavin za Slobodnu Dalmaciju.

Slovenac je potrošio na 'akciju oslobađanja' oko 1300 eura i nisu ga smetali komentari promatrača da je s tim novcem mogao napraviti puno dobrih djela ljudima, a ne jastozima.

Povezane teme