Utrošen novac

Čakovec: Školu 'okitila' pomagalima protiv uroka

Slika nije dostupna
Ravnateljica OŠ Petra Zrinskog u Šenkovcu pokraj Čakovca školu je 'okitila' pomagalima protiv sotonističke energije.

Profesor povijesti Miljenko Hajdarović prijavio je sumnju u opravdanost trošenja novca kojim je ravnateljica Zvezdana Treska kupila tzv. biogeneratore u vrijednosti do 1.000 eura, piše Večernji list. Navodno se njima sprečava agresivnost kod djece i poremećaji u ponašanju. No, Hajdarović kaže da uopće nisu učinkoviti, budući da su u toj školi zabilježeni slučajevi nasilja, jer neki učenici dolaze na nastavu s noževima i upuštaju se u tučnjave.

Profesor je o sumnjivim poslovima počeo pisati na svom blogu, a u dopisu Ministarstvu traži da se utvrdi je li novac trošen za dobrobit škole. Ravnateljica je kupnju biogeneratora komentirala riječima: 'Ne bježim od toga, ali danas stvarno nemam vremena. Ne mogu to ukratko obrazložiti, trebam sjesti i prikupiti podatke, a danas putujem u Zagreb, u Ministarstvo.'

Treska, koja je pedagoginja po struci, istodobno ne opovrgava sve učestalije komentare da škola nema stalno zaposlenog pedagoga, jer si čuva radno mjesto za slučaj da je po isteku mandata ne izaberu ponovno za ravnateljicu.

Povezane teme