kolektivni ugovor

Školski sindikat prosvjeduje i hitno traži pregovore s ministrom: "Dobit će termin, ali kako bi to izgledalo da nam ga svi diktiraju?"

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Prosvjedovalo se ispred Ministarstva obrazovanja. Školski sindikat Preporod traži pregovore o kolektivnom ugovoru i to odmah. Tvrde da je situacija dramatična. Resorni ministar dramu - ne vidi.

Članovi sindikata Preporod žele pregovarati o granskim kolektivnim ugovorima za osnovne i srednje škole.

Nije trebalo dugo čekati reakciju resornog ministra. "Dobit će termin, svakako će dobiti termin, ali kako bi to izgledalo da nam svi diktiraju termin", rekao je ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

Potpora prosvjetarima stigla je od Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja koji će s ministrom za stol sjesti idući tjedan. Ako im se želje ne ispune, sindikat Preporod planira pozvati članove iz drugih podružnica.

Priču pogledajte u videoprilogu reporterke Dnevnika Nove TV Ive Arambašić.

Pročitajte i ovo Akcija HGSS-a Tragedija na Pagu: Penjali se na stijenu, jedna je osoba poginula. Spašavao ih i helikopter HRZ-a  

Pročitajte i ovo "Drastično smo napredovali" FOTO Srpska vojska pokazala čime raspolaže, a Vučić sipao pohvale: "Imamo i moćne rakete, među najjačima smo"