Herojski čin

Sin spasio oca koji je stradao pod motorom glisera

Slika nije dostupna
Jedna će nizozemska obitelj sigurno pamtiti ljetovanje u rovinjskom kampu Polari. Jučerašnji je dan bio idelan za morske radosti, no sve se za obitelj Bos u trenutku promijenilo.

Frank Bos vozio je gumenjak vukući svog 15-ogodišnjeg sina na popularnoj gumenoj banani. U jednom se trenutku uže za koje je bila privezana banana omotalo oko elise motora. Nizozemac ga je pokušao odmotati no, upao je u more, a elisa ga je zasjekla po glavi. Nakon trostane operacije u pulskoj bolnici, prevezen je u riječki KBC na dodatne operacije.

'Nije bio u životnoj opasnosti, a većinu reznih rana na licu zbrinuli su kirurzi u bolnici u Puli, također su napravili traheotomiju', kazao nam je Ante Lučev, maksilofacijalni kirurg u KBC-u Rijeka. Franku je život spasio njegov sin. 'Moj sin je heroj, da ga nije bilo muž bi mi sigurno umro, spasio mu je život jer je izgubio mnogo krvi', rekla nam je Frankova žena Deborah Bos.

Unatoč šoku, 15-ogodišnjak je bio dovoljno priseban za spašavanje oca. Deboru je zadivila činjenica da su joj svi pomogli u tom kako kaže najtežem trenutku. U subotu će put Nizozemske sanitetskim vozilom.

Povezane teme