u Remetincu od svibnja

FOTO Sin bivšeg guvernera HNB-a napao ženu: "Misliš pobjeć? Ubit ću te!"

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Vedran Rohatinski, sin bivšeg guvernera HNB-a, završio je u zatvoru u Remetincu nakon što je, prema optužnici, napao ženu i prijetio joj smrću.

Sin bivšeg guvernera HNB-a Vedran Rohatinski (38) priveden je na Općinski kazneni sud u Zagrebu zbog prijavljenog slučaja nasilja. 

Rohatinski je u istražnom zatvoru od 16. svibnja nakon što se, prema prijavi, tri dana ranije iskalio na ženi koju je pokušao teško ozlijediti i kojoj je prijetio smrću. Nanio joj je ozljede podlaktice, šake, gležnja i obraza, a uz to joj je i prijetio.

"Misliš pobjeć? Nitko te od mene neće spasiti. Treba vas ubiti, istrijebiti. Ubit ću te, lopovi jedni", rekao je navodno Rohatinski, nakon čega ga je žrtva prijavila policiji. 

Pročitajte i ovo 48 sati prije Otkriveno što je atentator radio prije napada na Trumpa, no jedna stvar istražiteljima ipak nije jasna

Nakon tri tjedna Općinsko kazneno državno odvjetništvo protiv Rohatinskog je podignulo optužnicu te za njega traže godinu dana bezuvjetnog zatvora. Pred sucem je rekao da nije kriv, piše Jutarnji list.

Tužiteljstvo je predložilo da se tijekom suđenja pročita sva materijalna dokumentacija uz iskaze žrtve i svjedokinje. Zatražili su i da se provede sudsko medicinsko vještačenje ozljeda žrtve, što je Rohatinski odbio. Također je negirao krivnju te se prisjetio kako ga je majka dan ranije zvala i rekla mu da su im kuću gađali jajima. 

Pročitajte i ovo Sud prihvatio prijedlog Kupovao nekretnine i vozila da bi sakrio trag novca: Zbog ilegalne prodaje duhana USKOK-ovu okrivljeniku blokirana imovina

"Dobio sam prvo poruku: 'Neću stati, zapamti', a potom i e-mail od nje: 'Danas su bila 3 jaja, a sutra će biti bombice gorke. Vidim da teško hodaš, riješit ćemo i to.' Tog dana, dakle, nisam bio na parkiralištu kafića niti sam joj prijetio", rekao je Rohatinski istražiteljima.

15. kolovoza Vedran Rohatinski je putem svog odvjetnika poslao zahtjev za ispravkom informacija.

Povezane teme