Uz zvuke tamburice selo je stiglo u grad i donijelo najbolje što ima. Sira, vrhnja, čvaraka, kobasa, maslinova ulja, pršuta, a sve iz seoske obiteljske prozvodnje. Uz dobar zalogaj mora se nešto i popiti. Na ponudi je prvi ovogodišnji plešivički portugizac, jedino vino u Hrvatskoj koje se pije dok još vrije. 'Nekad je to bilo iz čisto ekonomskih razloga, to je bio prvi novac. Portugizac se vozio u bačvama u Zagreb koje su bile otvorene, nije čep bio gore, jer je vino još vrilo i brzo su bili novci', rekao je Milan Ivančić, proizvođač portugisca. A posebno se ponose svojim bermetom. 'Jedino piće s karakterom žene u Hrvata, izvanrednog je okusa mirisa i vizualno, a što je najbitnije nakon konzumacije ostane malo gorkast okus u grlu', rekao je Ivančić.
Tko radi ne boji se recesije
Više od 70 izlagača iz cijele Hrvatske i bogata ponuda domaćih proizvoda poput ovog pravog slavonskog kulena svjedoči da hrvatsko selo i dalje živi i što je najvažnije radi i prozvodi. Vladimir Pleša na svom obiteljskom gospodarstvu u Orahovici već godinama proizvodi slavonski kulen, kobasice i slaninu. Na sajmu je svake godine i smatra da seoski proizvodi itekako dobro prolaze na tržištu. 'Ne treba se bojati nikake recesije treba samo raditi, raditi raditi, ako je čovjek educiran u tom poslu, rezultati postoje', rekao je Pleša. Nude se i tradicionalni ručno izrađeni suveniri, voće, sokovi i fini domaći kolači. Sajam traje do nedjelje pa požurite, jer nema boljeg od domaćeg.