Nakon izbora

Peđa Grbin ima novu funkciju

Peđa Grbin Foto: Lucija Ocko/Cropix
Uz Peđu Grbina, iz redova SDP-a kao najveće oporbene stranke potpredsjedničku dužnost u Saboru obnaša i Sabina Glasovac.

Zastupnici su u petak jednoglasno podržali izmjene u redovima SDP-a na funkciji potpredsjednika Sabora, pa tako tu dužnost, uz čestitke predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića, umjesto Siniše Hajdaša Dončića preuzima Peđa Grbin u skladu s dogovorom nakon unutarstranačkih izbora.

Nakon što je Hajdaš Dončić postao novi predsjednik SDP-a, unutar stranke su riješili kadrovska pitanja, a koja se tiču i funkcija u parlamentu.

S obzirom na to da je uvriježeno pravilo da čelnik stranke ujedno vodi i parlamentarni Klub, Hajdaš Dončić je i na toj funkciji zamijenio svog prethodnika Grbina, a dogovorili su da će onda Peđa Grbin svog nasljednika zamijeniti, pak, na funkciji potpredsjednika Hrvatskog sabora. 

Izmjenu su zastupnici podržali jednoglasno sa 129 glasova 'za'.

"Kolegi Grbinu čestitam na izboru i želim mu puno uspjeha", poručio je Jandroković (HDZ), a zastupnici pozdravili pljeskom.

Uz Grbina, iz redova SDP-a kao najveće oporbene stranke potpredsjedničku dužnost u Saboru obnaša i Sabina Glasovac.

Zastupnici su potvrdili i zamjene članova u više odbora do kojih je došlo zbog novih kadrovskih dogovora unutar stranaka, ali i novih okolnosti u Saboru obzirom na odlazaka Ive Ćaleta-Cara iz Domovinskog pokreta i dolaska novog zastupnika u njihove klupe, Predraga Mišića.

Na današnjem glasovanju potvrđeni su i predsjednik te članovi Odbora državne nagrade za sport "Franjo Bučan".

Pročitajte i ovo Razbojnička krađa Prepoznajete li osobu s fotografija? Javite se policiji, traže ga

Pročitajte i ovo Cesta zvana čežnja U promet se pušta najduže građena autocesta u povijesti Hrvatske: Radove su otvorili Sanader, Kalmeta i pokojni Šuker

Povezane teme