Nakon sastanka u Ministarstvu

Dalić odlučila tko će nadzirati Ramljakov rad u Agrokoru

U Ministarstvu gospodarstva završio je konstiruirajući sastanak Savjetodavnog tijela zaduženog za nadzor rada Vladinog povjerenika Ante Ramljaka u Agrokoru. Imenovala ga je ministrica gospodarstva Martina Dalić.

Martina Dalić imenovala je na prijedlog članova za predsjednicu ovog tijela Gordanu Deranju, predsjednicu Hrvatske udruge poslodavaca.

"Članovi Savjetodavnog tijela su Gordana Deranja, predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca, Luka Burilović, predsjednik Hrvatske gospodarske komore, Davor Majetić, glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca, Mladen Fogec, predsjednik Udruženja stranih ulagača u Hrvatskoj i predstavnik radnika koji se mijenja svaka tri mjeseca između Denisa Paradiša, predsjednika Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (PPDIV ) i Zlatice Štulić, predsjednica Sindikata trgovine Hrvatske", doznaje se iz priopćenja Vlade.

S ministricom Martinom Dalić nakon sastanka u Agrokoru razgovarao je reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak.

"Mislim da svi mi kao potrošači na policama Konzuma možemo vidjeti da se stanje popravlja. Ono što je trenutno, a tako je bilo tijekom cijelog ovog mjeseca, u fokusu izvanredne uprave je upravljanje likvidnošću i podizanje poslovanja sustava kako bi ono na što je moguće većoj, rekla bih normalnoj razini, dočekao tur. Sezonu koje je razdoblje najvećeg generiranja novca. Prema informacjama izvanrednog povjerenika, užurbano se radi na nastavku prethodne injekcije likvidnosti, razgovara se s razilčitim potencijalnim kreditorima, ja očekujem da će taj posao biti gotov u sljedećih dva, najviše tri tjedna", rekla je Jarku ministrica Dalić.

Na pitanje kada očekuje prve rezultate, Dalić odgovara:

"Savjetodavno tijelo se ne sastaje sa zakašnjenjem, jer je njegova zadaća razmotriti mjesečna izvješća povjerenika, danas je i konstituirajuća sjednica, očekujem da će između sebe izabrati predsjednika i nakon sjednice, bit ćete informirani o njezinom tijeku", kazala je Dalić.

Zabrana trgovanja dionicama

HANFA je na izvanrednoj sjednici odlučila zabraniti trgovanje dionicama osam Agrokorovih tvrtki na burzi. Nisu objavili godišnje, revizorsko, te izvješće za prva tri mjeseca ove godine.