Iz uzgoja ili Dunava

Živ, narezan na potkove, pečen ili kuhan u fišu: Samo je jedna riba svetinja i tradicija na istoku Hrvatske

Riblji paprikaš Foto: Dnevnik Nove TV
Bez snijega će se nekako i moći, ali bez šarana u ovo doba godine, na istoku Hrvatske ne ide. Dnevnik Nove TV donosi cijene i ponudu šarana i soma, ali i tajnu dobrog fiša koju je otkrio reporter Tin Kovačić.

Nada u svojoj ribarnici u Vukovaru, u ove udarne dane prije Badnjaka ima puno posla, ali i svježu ribu.

"Kad se nareže šnicla to je to. A nisu masni", tvrdi Nada Francuzović, vlasnica ribarnice.

Za tako kvalitetnu ribu ovih dana se itekako naradila. Šaran stiže iz uzgoja, ali i divlji iz naše najveće rijeke.

"A ova je iz Dunava, to mećemo u mrežice i to odmah ide na tržnice. Ja sam noćas došla u pola pet, a jučer u pola dva", objašnjava Nada.

Živa riba, ali i očišćena ili narezana u takozvane potkove. Zatim glave, repovi, ikra, mliječ. Izbora ima jer riječna je riba za blagdane na istoku Hrvatske, svetinja i tradicija.

Kako sve prirađuju šarana i koja je tajna dobrog fiša, pogledajte u videoprilogu reportera Dnevnika Nove TV Tina Kovačića