Nada u svojoj ribarnici u Vukovaru, u ove udarne dane prije Badnjaka ima puno posla, ali i svježu ribu.
"Kad se nareže šnicla to je to. A nisu masni", tvrdi Nada Francuzović, vlasnica ribarnice.
Za tako kvalitetnu ribu ovih dana se itekako naradila. Šaran stiže iz uzgoja, ali i divlji iz naše najveće rijeke.
"A ova je iz Dunava, to mećemo u mrežice i to odmah ide na tržnice. Ja sam noćas došla u pola pet, a jučer u pola dva", objašnjava Nada.
Živa riba, ali i očišćena ili narezana u takozvane potkove. Zatim glave, repovi, ikra, mliječ. Izbora ima jer riječna je riba za blagdane na istoku Hrvatske, svetinja i tradicija.
Kako sve prirađuju šarana i koja je tajna dobrog fiša, pogledajte u videoprilogu reportera Dnevnika Nove TV Tina Kovačića.
This browser does not support the video element.