INOVA BUDI UZOR

Želite znati kako je biti u epicentru potresa? Predstavljen uređaj koji simulira osjećaj kojeg mnogi od nas ne žele ponoviti

Od ideje do realizacije i komercijalizacije poprilično je trnovit put. Znaju to brojni domaći i strani inovatori koji svoje inovacije izlažu na najvećem domaćem sajmu inovacija.

Zagreb je postao inovatorski centar svijeta. "Sajam Inova budi uzor opet je velik sa 511 izložaka uglavnom iz Hrvatske, najviše iz Zagreba, ali i 20 država cijelog svijeta od Meksika na zapadu do Taiwana na istoku", pojasnio je Neven Marković, voditelj Inova-Budi uzor sajma.

Domaća pamet uistinu se ima čime pohvaliti. Jedan od izlagača je i Tihomir Mendek, konstruktor uređaja za detekciju potresa. Svi koji nisu imali iskustvo potresa, to mogu probati u njegovom simulatoru. "Nije tako strašno jer je to su uvjeti koje mi kontroliramo pa je drukčije nego kad te zadesi u stvarnim uvjetima".

Priču o ostalim inovacijama i izlagačima novih i zanimljivih proizvoda pogledajte u videoprilogu reportera Dnevnika Nove TV Vanje Margetića.

 

Pročitajte i ovo Nestao na rijeci Veleposlanstvo u potrazi za nestalim Hrvatom: "Poslali smo zahtjeve bolnicama..."

Pročitajte i ovo Dobro je znati Ova velika promjena mnogima ide na živce, ali uskoro ćemo to ipak morati učiniti: Evo što se mijenja

Pročitajte i ovo Akcija PNUSKOK-a VIDEO Pogledajte upad specijalaca: Pala banda dilera, pronašli im pet kilograma kokaina!

Pročitajte i ovo nacionalna naknada Na račune brojnih starijih osoba uskoro sjeda novac! Evo kako podnijeti zahtjev

Pročitajte i ovo Izvijestio HZMO Važna obavijest za dio umirovljenika: Ovaj dokument morate hitno dostaviti mirovinskom osiguranju