dobili dojavu unaprijed?

Traži se Turudićevo očitovanje o slučaju uhićenja dvojice HDZ-ovaca: "Cure informacije da se umanji ili kontrolira šteta"

Nakon što su uhićeni donedavni HDZ-ov zastupnik i direktor Hrvatskih cesta, saborski zastupnici sada traže očitovanje glavnog državnog odvjetnika Ivana Turudića.

Saborski zastupnici zatražit će tematsku sjednicu na kojoj bi sudjelovao i glavni državni odvjetnik Ivan Turudić zbog curenja informacija iz istraga, i to nakon uhićenja HDZ-ova dvojca Josipa Škorića i Josipa Šarića.

Oporba je i u slobodnim govorima iznosila sumnje o tome jesu li donedavni HDZ-ov zastupnik i direktor Hrvatskih cesta dobili dojavu iz samog DORH-a kako se priprema njihovo uhićenje.

"Sad je to išlo novinarima, a postoje snažne indicije da je došlo do onih na koje su se ti postupci odnosili. Sada kontrolirano cure informacije da se umanji ili kontrolira politička šteta", rekao je Arsen Bauk (SDP).

"Sve zapravo vodi prema tome da su vladajući imali dojavu o uhićenju. Tko je tu informaciju javio, je li to glavni državni odvjetnik ili netko na nižoj razini iz DORH-a, ne možemo znati, ali znamo jednu stvar koja nam može sugerirati da je došla s glavnim državnim odvjetnikom", rekao je Nikola Grmoja iz Mosta.

"Očekujem od DORH-a da odgovori i očekujem vidjeti Turudića u sabornici", rekao je Stipo Mlinarić iz Domovinskog pokreta.

Pročitajte i ovo Kod Ivanić-Grada FOTO Stravična prometna nesreća: Ima poginulih, na terenu i helikopter hitne pomoći

Pročitajte i ovo Dramatična akcija spašavanja Malo je nedostajalo da nabujali Dunav ne uzme prve ljudske žrtve: "Ne ulazite u vodu"