Nove aktivnosti

Tko su vatreni, barakude i kauboji u Saboru? Do kraja godine reprezentativcima bi mogla stići konkurencija

Ilustracija Foto: Goran Mehkek/Cropix
I sada ima zastupnika koji pojedinačno sudjeluju na raznim sportskim natjecanjima.

Posložili li se sve kako treba Hrvatski sabor bi, najkasnije do kraja godine, trebao dobiti svoju sportsku reprezentaciju koja bi po zamisli njezinog inicijatora Marina Miletića (Most), okupljala zastupnike i djelatnike Sabora koji su sportaši rekreativci.

"Želja mi je promovirati sport kroz Hrvatski sabor i da Sabor kroz svoju sportsku reprezentaciju sudjeluje u humanitarnim i drugim događajima“, kaže Miletić koji navodi da bi unutar reprezentacije bile ekipe za mali nogomet, košarku, trčanje, ali i za druge sportove.  

Iako i sada ima zastupnika koji pojedinačno sudjeluju na raznim sportskim natjecanjima, Mostov zastupnik drži da bi zajedničkim nastupom Sabor učinili vidljivijim i pokazali da zajedno mogu sudjelovati u nečemu dobrom.

Sport bi trebao spajati, kaže Miletić, i sam aktivni sportaš, koji je svoju inicijativu službeno uputio resornom saborskom Odboru za obitelj, mlade i sport, čiji je potpredsjednik, a s njom je, kaže, upoznao i predsjednika Sabora.

"Želja mi je da inicijativa prođe kroz institucije i da ostane i nakon što ja više ne budem u Saboru“, kaže zastupnik. Potvrdio je da je o inicijativi već kontaktirao neke kolege i da zainteresirani postoje, ali imena još nije želio otkriti. U utorak ujutro imam razgovore na tu temu, kazao je kratko.

Potvrdio je da u saborskoj reprezentaciji vidi i zastupnike i zastupnice i da očekuje da bi reprezentacija sigurno krenula do kraja godine. Očekujem da će se Odbor u srijedu pozitivno očitovati o mojoj inicijativi i da će je nakon toga prihvatiti i Hrvatski sabor, rekao je Miletić.

Pročitajte i ovo Rat u Europi "Putin se jednog jako boji", uvjeren je Zelenski, a iz Njemačke je stigla znakovita poruka

Pročitajte i ovo Premijer u New Yorku Plenković kod slavnog novinara na CNN-u: "Nakon izbora u studenom..."