Otkriva voditeljica službe

Turistička inspekcija krenula u nadzor: Evo što će se kažnjavati strogo, a na što gledati "kroz prste"

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Lijepo vrijeme ide na ruku i gostima i turističkim djelatnicima pred kojima je prvi test za novu turističku sezonu. S novom sezonom i inspektori kreću u nadzor. Riječ je o planiranim redovnim nadzorima koje provodi državni inspektorat.

Marija Vukelić, voditeljica službe turističke inspekcije, područna jedinica Rijeka objasnila je o kakvim se inspekcijama radi.

Što se sve kontrolira, koji su prvi rezultati, jesu li već uočene nepravilnosti?

U ovoj fazi inspekcijski nadzori su u tijeku. Oni se obavljaju sukladno operativnom planu rada. Podijeljeni su u nekoliko faza, tako da možemo reći da su više kontrolirane turističke agencije s posebnim osvrtom na jamčevine, organizatore putovanja. Kontrolirani su restorani, barovi, noćni klubovi s posebnim osvrtom na usluživanje pića maloljetnika i uklanjanje nekih nedostataka minimalih uvjeta, gdje su možda uočeni glavni nedostaci, prekršaji i s dolaskom toplijeg vremena krećemo u turističku sezonu i sve će se više kontrolirati pružatelji usluga smještaja.

Koje su sankcije za prekršitelje?

Zakoni su se promijenili. Primjenjuje se načelo oportuniteta. Ukoliko u tijeku inspekcijskog nadzora nešto ugostitelj otkloni, neće se podnositi prekršajna prijava niti prekršajni nalog. Za neke druge stvari donijet će se rješenje i ako se iste stvari otklone u roku za koje je predviđeno rješenjem, isto se neće podnositi optužni prijedlog. S druge strane, najstrože će se kažnjavati neregistrirano obavljanje djelatnosti, nelegalan rad, rad na crno u svim segmentima.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme