Policija savjetuje

S ljetnim mjesecima raste i stopa kriminala: Ovo su najčešće mete, pogledajte kako se zaštititi

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Tijekom ljeta raste i broj krađa na Jadranu.

Ljetni mjeseci znače i porast turističkog kriminaliteta na Jadranu. Samo prošloga vikenda na plažama u Istri dogodilo se 10 krađa zbog čega policija upozorava kupače na pojačan oprez.

Pročitajte i ovo Bure baruta Iran podigao crvenu zastavu: Znate li što ona znači?

Najčešće se kradu novac i skuplji mobiteli, a lopovi su često neprimjetni i dobro uigrani. Nerijetko kradu u grupicama od tri člana. Na meti su i automobili te stvari u njima kao i stanovi, apartmani, ali i kuće za odmor, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Jusić Mezga.

"Kod odlaska na plažu građani trebaju nositi isključivo onoliko novca koliko misle potrošiti na sladoled, kavu ili nešto slično. Ako već nose mobitel, neka ga pokušaju sakriti i odvojiti od novca na neko mjesto tipa tenisice, zamotati ga što dublje u ručnik u torbu. Ključeve od vozila, apartmana na kojima se nalaze imena ili oznake apartmana bi bilo dobro sakriti", objasnila je Alica Rosić-Jakupović iz Policijske uprave istarske.

Pročitajte i ovo Vatrena stihija FOTO/VIDEO Vatra prijetila kućama u Podgori: "Strašno nam je, gori sa svih strana, fali nam ljudi i opreme"

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr