Tri godine nakon potresa

Ruši se i ponovno gradi zgrada sa 150 stanova: "Na prste jedne ruke mogu se nabrojati zemlje koje građanima poklanjaju novu nekretninu"

Sisak nakon potresa Foto: Ranko Suvar/Cropix
Za 400 stanara koji su prije potresa živjeli u zgradi Ulici Hrvatskog narodnog preporoda, u idućih godinu i pol izgradit će se nova zgrada, a projekt je vrijedan 16 milijuna 200 tisuća eura.

U Sisku počinje rušenje najvećeg objekta oštećenog u potresu prije tri i pol godine. Riječ je o stambenoj zgradi s gotovo 150 stanova i poslovnim prostorima u Ulici Hrvatskog narodnog preporoda.

"Pozdravljamo odluku ministarstva što se odlučio na tzv. blokovsku obnovu jer ovi ljudi kao privatni vlasnici nikada ne bi mogli sami postići konsenzus i pokrenuti cijeli mehanizam", rekao je voditelj gradilišta Sven Miler. "Mislim da se na prste jedne ruke mogu nabrojati zemlje u svijetu koje svojim građanima nakon elementarne nepogode poklanjaju novu nekretninu", dodao je Miler.

Pročitajte i ovo Hrvatska ratna mornarica Ratni brodovi su već isplovili, a onda je stigao Milanovićev poziv: "Vježba se ne smije održati!"

Pročitajte i ovo Iskustvo Srbin došao u Trogir motorom: Kada je rekao odakle dolazi, vlasnik kafića rekao mu je - "Pogledaj mi ruku"

Državni tajnik u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Domagoj Orlić rekao je kako se radi replika postojeće zgrade te će i površine stanova biti gotovo iste. "Uz zadržavanje poslovnih prostora koji su kasnije dograđeni uz ovu zgradu", dodao je.

Pročitajte i ovo kandidati za predsjednika ANKETA Za koga biste glasali da su danas predsjednički izbori?

Pročitajte i ovo na otoku Krku UZNEMIRUJUĆE Mrtvog dupina pronašao na plaži: "Prvo sam mislio da je smeće, a onda sam se šokirao"

"Ova zgrada ovdje je sa 144 stana i 10 poslovnih prostora. Ukupno je građevinske bruto površine 10.600 m2", kazao je Orlić i poručio kako je dogovoreni rok za završetak gradnje 18 mjeseci, prenosi HRT.

Povezane teme