Sve je upozorio

Fico prije atentata objavio poruku koja ledi krv u žilama: "Čekam da se frustracija..."

Robert Fico Foto: Facebook
Slovački premijer Robert Fico nalazi se u teškom stanju nakon atentata koji je na njega izvršio 71-godišnji književnik Juraj Cintula.

Dan nakon atentata na slovačkog premijera Roberta Fica mediji su objavili jeziv Ficov govor koji je objavio na Facebooku 10. travnja, kada je spominjao prijetnje upućenim vladinim političarima. 

"Čekam da se frustracija naprednjaka koju hrane mediji pretvori u ubojstvo nekog političara u vladi", poručio je na Facebooku, referirajući se na pristaše najveće oporbene stranke - Napredna Slovačka, prenosi portal Noviniky.

Pratite najnovije vijesti o stanju ranjenog slovačkog premijera Fica.

Pročitajte i ovo Reporter Marko Stričević iz Slovačke Predsjednik Slovačke izrazio nadu da bi Fico mogao imenovati zamjenika: "Slovačka je raskoljena, radi se na smirivanju tenzija"

Fico je nakon atentata helikopterom prevezen u Bansku Bistricu, gdje je operiran.

Napadač kojega je identificirala slovačka policija je Juraj Cintula, 71-godišnji književnik i pobornik stranke Napredna Slovačka. On je Ficu zadao najmanje tri prostrijelne rane u ruku i abdomen.

Portal Aktuality stupio je u kontakt s atentatorovim sinom. Potvrdio je da njegov otac legalno posjeduje oružje ČZ 9 mm, no demantirao je da je ikada spomenuo da je planirao napad na Fica.

"Nemam pojma što je moj otac namjeravao, što je planirao, zašto se to dogodilo", rekao je. Na pitanje mrzi li njegov otac premijera, odgovorio je da zna da nije glasao za njega.

"Možda mu se dogodio neki kratki spoj, ne znam. On je malo naglije naravi, ali nikada nije išao psihijatrima", kaže atentatorov sin.

I napadačeva supruga odvedena je na ispitivanje. Dok su je sprovodili u postaju, lice je pokrivala novinama.

Pročitajte i ovo sjednica tehničke vlade Vlada nagradila Baby Lasagnu: Plenković objavio koliko će novca dobiti

Pročitajte i ovo Reporter Marko Stričević iz Slovačke Predsjednik Slovačke izrazio nadu da bi Fico mogao imenovati zamjenika: "Slovačka je raskoljena, radi se na smirivanju tenzija"

"Birači Napredne Slovačke bezobrazno psuju vladine političare na ulicama, a ja samo čekam kada će se ova frustracija, koju intenzivno produbljuju Denník N, SME ili Aktuality, pretvoriti u ubojstvo nekih od vodećih vladinih političara, a pritom nimalo ne pretjerujem", rekao je Fico.

Povezane teme