Bogatstvo Jadranskog mora na jednom mjestu. Svježina ima najveću cijenu, posebno pod rukama majstora kuhinje, jer svaki gost zaslužuje samo najbolje.
'Mi ovdje preferiramo samo dalmatinsko maslinovo ulje na ribi, tako da osjete gušt kvalitetne ribe', kaže ugostitelj Branko Tudić.
>> Znate li koja je riba masnija?
Upravo je kvaliteta turistima najvažnija. Čistoća hrvatskog mora ima veliku ulogu.
'Kod nas u Francuskoj riba nije tako svježa kao ovdje. Tek kad smo stigli na Jadran otkrili smo njezin pravi okus', kazala je turistkinja Biancalana.
Domaće i uvozno nije jednako. Stari morski vuk brzo pronalazi razliku. 'U samom mesu ribe. Tko se razumije u to, prepoznat će kvalitetu', ističe ribar Roko Gović.
U hrvatskoj ponudi prepoznaje se spoj turizma i ribarstva. Zbog toga glavni je cilj povratak izvornom. 'Mislim da se mi moramo vratiti svojim izvorima. Jer nemamo što strancima nuditi što oni već imaju', smatra Jordan Tudić, predsjednik TZ-a Krapanj Brodarica.
A more je jedan od najvećih hrvatskih aduta. I kao izvor života i kao način uživanja.
Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.