Red glazbe, red domaćih delicija i dobro raspoloženje. Bogatija za 17 novih proizvoda, pulska izložba hrane, nezaobilazna je stanica.
„Radili smo jedan tradicionalni još poznat od davnina gdje smo masline stavili u krupnu sol neko vrijeme nakon toga isprali i konzervirali u maslinovom ulju“, kaže maslinar i uljar Marijan Marijanović.
Sanja Kantarutti, direktorica TZ središnje Istre kaže kako broj posjetitelja raste,
„Ipak, još uvijek smo limitirani brojem smještajnih kapaciteta tako da rast ne može biti veći“, kaže Kantarutti.
Šetnja, hrana, dojmovi. Rovinj uvijek u samom vrhu najtraženijih odredišta, rame uz rame slijedi ga Poreč.
Neobična, šarena i golema Uskrsna jaja dočekala su nas u Fažani.
Bogata ponuda je i u restoranima. Uz bakalar, špalete, jaja i pince tu je i nezaobilazna janjetina.
Uskrs se već osjeti u zraku, a tek smo na početku vikenda.
Svi veći gradovi ali i brojna manja mjesta spremna su ugostiti brojne domaće i strane goste. Uskrs je zapravo jedna dobra prilika za provjeru priprema za sezonu. Brojke uglavnom ovise o tome je li ranije ili kasnije u kalendaru.
Iako imamo rani Uskrs imamo i toliko događaja da je nemoguće da ne namame ljude da dođu. Danas su počele izložbe hrane, ponuda u restoranima i tako će biti do ponedjeljka. U nedjelju u Fažani i Poreču poslužit će se uskrsni doručak.
Sutra se na pulskoj tržnici priprema uskrsna fritaja u golemoj padeli. Ponedjeljak je rezerviran za vodnjansku špaketu i najveću smotru vina u Gračišću. Događaja ne nedostaje kao što neće nedostajati ni gostiju.
Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.
Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr