Doznaje Dnevnik Nove TV

Milanović helikopterom letio u BiH, stigle reakcije: "Black Hawk su nabavljeni za oružane snage, a ne za izvođenje predsjednika"

Dnevnik Nove TV, koji je u subotu izvijestio da je predsjednik Zoran Milanović za put u BIH opet koristio vojne resurse, o tome je pitao članove saborskog Odbora za obranu.

SDP-ov Arsen Bauk ne vidi ništa sporno u predsjednikovom korištenju vojnih resursa, dok HDZ-ov Ante Deur smatra kako ovdje ima posla za Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

Milanović je iz Zagreba u subotu odletio američkim helikopterom Black Hawk do malog aerodroma u Sinju. Tamo ga je čekala štićena kolona koja je također došla iz Zagreba da bi zajedno nastavili putovanje do Tomislavgrada.

Pročitajte i ovo Posljedice nevremena Šteta u Bošnjacima mjeri se u milijunima eura, nedostaje krovopokrivača: "Spavamo po par sati"

Pročitajte i ovo Prekomjerna potrošnja Ostaju bez vode na plus 30! Sve službe na terenu od jutra do mraka

"Obzirom na stanje koje je jučer vladalo na autocesti A1 o čemu je i vaša središnja informativna emisija posvetila prvih pet minuta bila ispravna odluka osiguranja predsjednika republike o načinu prijevoza na službeni događaj koji je bio u Tomislavgradu", kazao je predsjednik saborskog Odbora za obranu Arsen Bauk za Dnevnik Nove TV.

Suprotnog je mišljenja potpredsjednik odbora, HDZ-ov Ante Deur. "Black Hawk su nabavljeni za sigurnost za oružane snage, a ne za izvođenje predsjednika koji krši Ustav, krši zakon, zakon o obrani. I sve što radi u pet godina su napadi i frustracije", dodaje Deur.

Iz Ureda predsjednika su na ovu temu i dalje bez komentara.  

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.