Tragedija u KBC-u Zagreb

Kolege u nevjerici zbog tragične pogibije šefa Rebra: "U teškom sam šoku, bez riječi sam. Znam ga 33 godine, još od rata..."

Ante Ćorušić Foto: Goran Mehkek/Cropix
Kolege i suradnici ravnatelja KBC-a Zagreb Ante Ćorušića u šoku su nakon što su saznali za njegovu smrt.

Kolege i ravnatelji zagrebačkih kliničkih bolnica zatečeni su viješću o smrti Ante Ćorušića, ravnatelja Rebra, koji je smrtno stradao u ponedjeljak. 

Prema neslužbenim informacijama, pao je s požarnih stepenica. Policijski očevid je u tijeku.

"U potpunom sam šoku, tako da sve što mogu jest izraziti iskrenu sućut obitelji ravnatelja Ćorušića. To je jedna velika tragedija", rekao je ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice Davor Vagić.

"Strašno. Mislim da smo svi u velikoj nevjerici. Iskrena sućut obitelji, svim suradnicima i djelatnicima KBC-a Zagreb", duboko je potresen viješću bio i ravnatelj KB-a Dubrava Ivica Lukšić, piše Jutarnji list.

Predsjednik Udruge poslodavaca u zdravstvu Dražen Jurković rekao je da je u šoku. Izrazio je sućut obitelji i najbližima preminulog.

"U teškom sam šoku, bez riječi sam. Znam ga 33 godine, još od rata. Bili smo prijatelji i mogu reći da je sjajan čovjek i sjajan stručnjak. Hrvatsko zdravstvo izgubit će jako puno. Iskrena sućut, prije svega supruzi Janji, djeci i ostatku obitelji, prijateljima i svim djelatnicima bolnice koju je godinama vodio", rekao je Jurković.

O smrti preminulog ravnatelja KBC-a Zagreb oglasili su se i premijer Plenković, ministar Vili Beroš i Hrvatska liječnička komora.

Sve o tragičnom događaju u KBC-u Zagreb možete pratiti OVDJE.

Pročitajte i ovo Smrt Ante Ćorušića VIDEO Svjedok tragedije na Rebru: "Začuo se tres, tu se odmah našla glavna sestra i doktori, pokušali su reanimaciju..."

Pročitajte i ovo Preminuo na mjestu GALERIJA Prve fotografije s Rebra: Sve je puno policije, trakom ograđeno mjesto stradanja Ante Ćorušića

Pročitajte i ovo 27 milijuna eura Todorić tvrdi da je blokirao imovinu Fortenove u Nizozemskoj, oglasili se iz kompanije