umro na mjestu

FOTO Ravnatelj KBC-a Rebro Ante Ćorušić pao u bolnici i poginuo: Cure detalji tragedije

Ravnatelj KBC-a Zagreb (Rebro) Ante Ćorušić smrtno je stradao pri padu u bolnici.

 

  • ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić smrtno stradao u bolnici

  • preminuo na licu mjesta

  • policija je u bolnici 

  • Vili Beroš hitno stigao na Rebro

  • policija je na pločniku pronašla tijelo, potvrdio Božinović

  • Ćorušić pao s velike visine

  • kolege potreseni smrću kolege

  • izraze sućuti uputili Plenković i Jandroković 

Tijek događaja možete pratiti u nastavku:

17:51 Zbog Ćorušićeve je smrti ispred bolnice izvješena crna zastava, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Anja Perković.

15:05 Iz bolnice Rebro suzdržani su od izjava te će se službeno oglasiti tek po završetku očevida, doznaje se, kada se i policija službeno oglasi o ovom tragičnom događaju. 

Ravnatelj KBC-a Ante Ćorušić preminuo je nakon pada s požarnih stepenica bolnice u ponedjeljak oko 11 sati.   

KBC Zagreb - 2 Foto:DNEVNIK.hr

Policija na očevidu u KBC Zagreb - 1 Foto:Josip Bandic/Cropix

15:00 Sućut obitelji i suradnicima uputio je i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković. Podsjetio je da je Ćorušić bio član HDZ-a od samih početaka. "Posebno će nam nedostajati važan doprinos dragog kolege Ćorušića koji je davao kao predsjednik stranačkog Odbora za zdravstvo", naglasio je Jandroković.

14:45 Premijer Andrej Plenković na X-u je uputio sućut obitelji i suradnicima preminulog Ante Ćorušića.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

 

14:30 Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je kako će Ćorušić ostati zapamćen kao vrhunski liječnik – ginekolog, profesor na Medicinskom fakultetu, ravnatelj KBC-a Zagreb, hrvatski branitelj te uvaženi član hrvatske i međunarodne znanstvene zajednice.

"Antin plemeniti duh i domoljublje zauvijek će ostati u našim srcima, mislima i molitvama", rekao je Vili Beroš.

Ante Ćorušić i Vili Beroš Foto:Zeljko Puhovski/Cropix

14:20 Brojni kolege liječnici i Ćorušićevi suradnici iznimno su potreseni tim događajem. "U potpunom sam šoku, sve što mogu jest izraziti iskrenu sućut obitelji ravnatelja Ćorušića. To je jedna velika tragedija", rekao je ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice Davor Vagić. Sućut obitelji i suradnicima izrazila je Hrvatska liječnička komora.

Ante Ćorušić Foto:Goran Mehkek/Cropix

14:00 Svjedok nesreće za Dnevnik Nove TV rekao je kako su na mjesto pada ravnatelja Ćorušića vrlo brzo stigli doktori i sestre, koji su odmah započeli s reanimacijom.

13:42 Premijer Andrej Plenković oglasio se povodom vijesti o smrti ravnatelja KBC-a i izrazio sućut njegovoj obitelji. Više o tome pročitajte >>OVDJE.

13:15 Informaciju o Ćorušićevoj smrti potvrdio je ministar policije Davor Božinović rekavši da je policija na pločniku pored zgrade KBC-a Zagreb pronašla mrtvu osobu.

Prema neslužbenim informacijama, Ćorušić je pao s požarnih stepenica, s visine između sedam i osam metara. Udario je glavom te je na mjestu preminuo. Kako se doznaje, kolege su ga pokušali reanimirati, ali nisu uspjeli, javlja Hina.

13:10 Ante Ćorušić (66) na poziciji ravnatelja najveće zagrebačke bolnice bio je od 28. siječnja 2016. godine. Prije toga bio je ravnatelj Klinike za ženske bolesti i porode. Više o tome pročitajte >>OVDJE.

13:00 U tijeku je policijski očevid u krugu bolnice, a dio dvorišta oko požarnih stepenica ograđen je policijskom trakom.  

Očevid u KBC Zagreb - 6 Foto:Josip Bandic/Cropix

12:35 Ministar zdravstva Vili Beroš otkazao je sve obveze i hitno se uputio na Rebro, doznajemo. 

12:20 Policija je za DNEVNIK.hr potvrdila da je dobila dojavu u 11:13 da je jedna osoba smrtno stradala u krugu zdravstvene ustanove. Nisu nam mogli potvrditi je li do nesreće došlo unutar zgrade bolnice ili na vanjskom dijelu.

Neslužbeno se doznaje da je Ćorušić pao s požarnih stepenica. Policija je policijskom trakom ogradila područje oko upravne zgrade te je zabranjen prilaz tom dijelu bolnice.

Policija na očevidu u KBC Zagreb - 2 Foto:Josip Bandic/Cropix

12:10 Potreseni zamjenik ravnatelja bolnice Milivoj Novak potvrdio nam je smrt kolege, no nije mogao reći uslijed čega je preminuo. Rekao je i da je policija trenutačno u bolnici i da će više znati nakon uviđaja.     

Ante Ćorušić Foto:Ronald Gorsic/Cropix

12:05 Ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić smrtno je stradao u bolnici Rebro. DNEVNIK.hr doznaje da je preminuo na licu mjesta. Neslužbeno se doznaje da je pao i umro.