Poruka koja mami suze

Riječi ohrabrenja ravnatelja Doma zdravlja Vukovar: "Damire, drži se! Donor je pronađen, uskoro te očekujemo u tvome Vukovaru, školi i među tvojim prijateljima"

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Pronađen je donor za 16-godišnjeg Damira oboljelog od leukemije.

Hrvatska je organizirala veliku akciju, kako bi pronašla darivatelja matičnih stanica za 16-godišnjeg Damira iz Vukovara, koji se bori s leukemijom. Velik broj ljudi odazvao se pozivu Zaklade Ana Rukavina i vukovarskog doma zdravlja, kako bi bili potencijalni darivatelji matičnih stanica. 

Donor za 16-godišnjeg Damira oboljelog od leukemije je pronađen.

Reporter Dnevnika Nove TV Tin Kovačić razgovarao je s ravnateljem Doma zdravlja Vukovar Zvonimirom Gvozdanovićem.

"Nama gužve nikada ne nedostaje, ali danas je bila posebna gužva koja ima svoju visoku vrijednost. Danas sam tijekom dana izjavio kako je akcija super i da je odaziv velik, ali da mi čekamo sretnu vijest da naš sugrađanin dobije svog potencijalnog darovatelja. I oko 17 sati to se i dogodilo", rekao je presretan ravnatelj.

Objasnio i kakva je daljnja procedura i da se stupa u kontakt s osobom, zatim se traži njen dodatni pristanak hoće li darivati matične stanice i kada se to potvrdi onda dalje stručnjaci pristupaju poslu.

"Uspješnost je velika pogotovo kod mlađih osoba. Zato se nadamo da će ovo zaista biti prekretnica u Damirovu životu i ja mu želim poručiti da smo svi uz njega i njegovu obitelj", rekao je Gvozdanović.

Na kraju mu je poslao poruku ohrabrenja koja je svima izmamila suze: Damire, drži se! Donor je pronađen, vrlo uskoro te mi očekujemo u tvome gradu Vukovaru, tvojoj školi i među tvojim prijateljima".

 

  Pročitajte i ovo Je li dogovorio sastanak? Pomorci su dva puta prije nesreće poslali pismo ministru Butkoviću: "Zabrinuti smo za budućnost Jadrolinije"

  Pročitajte i ovo Odlična vijest Pronađen donor za 16-godišnjeg Damira oboljelog od leukemije: Poznato odakle je darivatelj

  Pročitajte i ovo istraga još uvijek u tijeku Oglasili se iz Jadrolinije o napisima da je 55-godišnje "Lastovo" i prije imalo problema

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.