Strast za zdravim životom i prehranom dala je Jadranki i njezinom suprugu ideju za zeleni biznis. Počeli su s radionicama i seminarima. 'Obično kad osjećate nekakvu veliku strast za nečim imate to želju podijeliti s drugima. Tako smo i mi, pa smo krenuli s edukacijom', objasnila je Jadranka Boban Pejić.
Nastavilo se kroz knjige. A dvije Jadrankine knjige ušle su u finale prestižnog svjetskog natjecanja kuharica u Londonu. 'Ljeto je osvojilo drugu nagradu u kategoriji vegetarijanskih kuharica, bilo je stvarno nestvarno. Svidjela se ljudima, prepoznali su da ta knjiga ima nešto i naravno da me to inspiriralo i motiviralo', kaže.
Posao se proširio na veganski restoran, izdavačku kuću, proizvodnju i trgovine eko proizvoda. Nagrade stižu jedna za drugom.'Kad vam ugledna institucija poput EBRD-a dodjeli nagradu naravno da je osjećaj takav da mislite da vas netko treba uštipnuti da se probudite iz sna', ispričala je Jadranka.
'Puno truda i odricanja'
'Ponekad se ljudima učini da nama ide sve lako, jednostavno da smo sve brzo napravili, preko noći, no puno je truda i odricanja', dodala je.
'Bez obzira što ima nekoliko tvrtki kojima upravlja ona će uvijek naći vremena da vam da savjet za vaše djeteta za neki osoban problem i ono što je ona rekla, mene ljudi doživljavaju da je meni sve lako, a ja se samo na takav način nosim s problemima', ispričala je Jadrankina kolegica.
Možda je upravo u takvom stavu tajna ovog zelenog uspjeha.