Pomorska nesreća

FOTO Nasukao se putnički brod između dva hrvatska otoka: Ozlijeđene tri osobe

Nasukan putnički brod kod Splitskih vrata Foto: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture
Putnički brod s 30 putnika nasukao se u subotu ujutro kod Splitskih vrata. Troje putnika je pritom ozlijeđeno.

U subotu oko 5:11 ujutro kod Splitskih vrata, morskog prolaza između otoka Šolte i Brača, nasukao se putnički brod s ukupno 30 ukrcanih osoba, uključujući posadu i putnike. Brod je plovio iz Bola prema Kaštelima te je bio u vlasništvu hrvatskog državljanina. 

Nedugo nakon prve dojave, zapovjednik nasukanog broda izvijestio je MRCC Rijeka o troje ozlijeđenih putnika za koje je zatražena hitna medicinska evakuacija. 

Na teren su poslani službenici lučke kapetanije iz Ispostave Milna zajedno s djelatnicima HMP Supetar.

Ozlijeđene osobe su prevezene u splitsku Gradsku luku gdje su ih preuzeli djelatnici HMP-a Split. Nakon dolaska zamjenskoga putničkog broda istog vlasnika, svi preostali putnici, njih 25, prevezeni su u splitsku Gradsku luku, te upućeni na pregled u KBC Split.

Službenici splitske Kapetanije te ILK Milna preliminarnim su očevidom ustanovili da na mjestu nasukavanja nema onečišćenja mora i morskog okoliša. S druge strane, na brodu dužine 15 metara utvrđeno je oštećenje trupa, točnije u predjelu pramca.

Vlasniku broda naloženo je da organizira komercijalno odsukavanje i tegalj do sigurnog veza gdje će se nastaviti očevid o uzrocima ove pomorske nesreće.

Pročitajte i ovo Teška nesreća u Indiji Sudarili se putnički i teretni vlak: Ozlijeđeno najmanje 19 ljudi, iskočilo 12 vagona

Pročitajte i ovo Buknuo požar VIDEO Dramatične scene iz Čečenije: Eksplodirala benzinska pumpa, ima mrtvih, među njima su i djeca