Odvela ga policija

Pulom se gol prošetao iz očaja: Umjesto plaćanja kazne na sudu ostavio svu odjeću!

Slika nije dostupna
Goli muškarac u četrdesetima, prošetao se Pulom, obratio se novinarima, a potom ga je uhitila policija.

Mihael Silađi koji je gol šetao Pulom, novinarima Glasa Istre ispričao je kako je odlučio predati Prekršajnom sudu sve što ima. To je, kaže, učinio iz očaja, jer je dobio kaznu Prekršajnog suda, a nema novca da je plati, pa im je ostavio svoju odjeću.

Silađi živi u Medulinu te uzdržava ženu i dvoje djece. Dodao je da je nezaposlen, kao i njegova supruga, a da od njega sud traži da plati 2.000 kuna.

U rješenju kojeg je dobio piše da se smatra da će dug biti podmiren ako uplati u roku od mjesec dana dvije trećine duga (1.320 kuna).
Pažnju je želio skrenuti na još jednu stvar.

FOTO OGLAS: 'Prodajem predivan stan na tri etaže...'

'Država me kaznila novčanom kaznom od 2.000 kuna zbog obavljanja djelatnosti za koju nisam registriran. Dakle, radio sam na crno i od toga ne bježim. Uostalom, tako rade mnogi da bi preživjeli, a ja to činim godinama da prehranim svoju nezaposlenu ženu i djecu. Ne idem na socijalno tražiti pomoć od države. Ne kradem i ne varam. Neka me zaposle za neku plaću od koje mogu živjeti ili neka me pustite da živim. Sada ta ista država od mene traži da im platim kaznu. Odakle da im platim? To mogu samo ako ponovno radim na crno da bih zaradio za kaznu koju sam dobio jer sam radio na crno! Koja je onda poruka koju država šalje naplaćujući mi kaznu? I što ako me pitaju otkud mi sada novac za plaćanje kazne? Zapravo, moje je razmišljanje posve logično, ali nema nikakve logike u ponašanju države i onih koji su mi poslali kaznu', rekao je Silađi.

Novinari su mu pokušali pomoći napisati prigovor na dobivenu kaznu te se s njim zaputili do Prekršajnog suda kako bi uzeli njegovu odjeću da se odjene i ode doma obitelji.

Međutim, na sudu su naišli na prestravljene djelatnice koje su se zaključale u svoje urede i koje su obavijestile policiju da je osoba koju su prijavili u prostorijama Glasa Istre. Odbile su predati njegovu odjeći i obuću jer smatraju da je to dio policijskog postupka.

Po izlasku s Prekršajnog suda, dva policajca odvela su u "maricu" posve golog i vezanog lisicama Mihaela Silađija, po željezničkoj pruzi na užas velikog broja prolaznika koji su se šetali rivom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook