Užas u Skoplju

Pucnjava pred trgovačkim centrom: Napadači pucali na policiju, pred suprugom ubijen V. E.

U pucnjavi u Skoplju ubijen je muškarac Foto: STR 1234/Pixsell
U Skoplju je ispred trgovačkog centra Mavrovka u oružanom napadu ubijen muškarac. Napadači su u bijegu pucali i na policiju. Uhićena su dvojica.

Ispred trgovačkog centra Mavrovka u Skoplju došlo je do oružanog napada u utorak oko 10 sati. U pucnjavi je ubijena jedna osoba.

Prema riječima svjedoka, ubijena osoba bio je odvjetnik.

 

Policija i hitna pomoć izišli su na mjesto događaja. Prema navođenju medija Sjeverne Makedonije, napad su izvele četiri osobe koje su u bijegu pucale na policajce.

Nijedan od policajaca nije ozlijeđen.

Iako MUP nije otkrio identitet ubijenog muškarca, makedonski mediji objavli su da se navodno radi o Vasilu E. U medijima kruži informacija da se radi o odvjetniku ili o poslovnom čovjeku koji ima privatnu tvrtku. Navodno je u trenutku pucnjave bio u pratnji supruge.

Uhićene dvije osobe

Nakon pucnjave na parkiralištu ispred trgovačkog centra policija je zatvorila dio grada, pregledala više obližnjih domova i vozila. Na području gradske općine Čair uočeno je putničko vozilo iz kojeg su putnici zapucali na policijske službenike kada su ih počeli slijediti.

Policija je na napad uzvratila pucnjavom, a dvije su osobe uhićene, javljaju mediji. Priopćeno je i da je jedan od napadača preminuo na mjestu.

Policija je otkrila identitet trećeg napadača, za kojim su u potragu uključeni helikopter i bespilotne letjelice.

MUP je najavio pojačano prisustvo policije u narednom razdoblju u pojedinim dijelovima grada, kako bi se slučaj što prije riješio.

Pronađeno vozilo

Policija je kod Gazi Babe pronašla i vozilo koje su koristili napadači. Radi se o automobilu belgijskih registarskih oznaka.

Svjedoci navode da su napadači pucali na žrtvu, ukrali predmete iz njegova automobila, uključujući i laptop, te pobjegli.

Nagađa se da je motiv oblik iznude iako je istraga još u ranoj fazi, navode makedonski mediji.

Pucnjava izbila i dan ranije

Do pucnjave je došlo i u ponedjeljak, pri čemu je ozlijeđena jedna osoba te je prevezena u bolnicu.

"Dana 19. kolovoza 2024. godine oko 20:50 SVR-u Skoplje je prijavljeno da je na Bul. Aleksandra Makedonskog iz putničkog vozila u pokretu, pucano na putničko vozilo marke Passat austrijskih registarskih oznaka, pri čemu je jedna osoba ozlijeđena i prevezena u Klinički centar", priopćio je MUP.

 

Pročitajte i ovo strani državljani Detalji užasne nesreće na Rabu: Vozačica (19) poginula na mjestu, još četvero ljudi ozlijeđeno

Pročitajte i ovo Draško na udaru Gradonačelnik se predstavio kao zaštitnik tradicionalnih vrijednosti, a mnogi ga ismijavaju: "Daj ubaci fotku gdje te kolegica jaši"

Pročitajte i ovo ubili su ga VIDEO Drama u Hercegovini: Migrant se zabarikadirao u kuću pa pucao i bacao bombe na mještane i policiju