Veliko srce

Zagrebački vatrogasci imali neobičnu intervenciju: "Suprug i sin su pokušavali sve moguće..."

Ilustracija Foto: Dragan Matic/Cropix
Tori je zapela šapa u radijatoru, a njezini vlasnici nikako je nisu mogli sami osloboditi pa su u pomoć pozvali vatrogasce. Akcija spašavanja izvedena je pažljivo i uspješno.

Zagrebačkim vatrogascima stigla je zahvala vlasnice čijeg su psa spasili prošli tjedan. Naime, Tori, ima godinu i pol, gurala je šape tamo gdje ne bi trebala i zamalo se ozlijedila. U noći s utorka 20. kolovoza na srijedu 21. kolovoza mladoj udomljenoj mješanki zapela je šapa u procijepu između dva vijka. Vlasnici su se svačemu dovijali, ali ništa nije pomagalo.

Kad se šape gura tamo gdje ne bi trebalo...

 ''Suprug i sin su pokušavali sve moguće kako bi je oslobodili, ali kad se sve pokazalo bezuspješno, pozvali smo vatrogasce, i to uz veliki osjećaj nelagode jer smetamo takvom ''sitnicom''. No, oni su nakon što su saslušali o čemu se radi, bez pogovora rekli da kreću i došli su odmah“, prisjetila se Danijela koja je pohvalila vatrogasce Ivana i Josipa i zahvalila im na razumijevanju, pomoći, ljubaznosti, profesionalnosti i strpljivosti.

''Akcija spašavanje je krenula i – bome su se preznojili. Spasili su psa koji je ostao neozlijeđen njihovim pažljivim rukovanjem“, istaknula je Danijela i dodala da i Tori šalje posebnu zahvalu i pozdrave vatrogascima koji su u objavi na Facebooku bez riječi samo kazali da su ganuti.

Pomoć vatrogasaca koji se rado odazivaju na ovakve pozive često rezultira toplim pričama o najrazličitijim akcijama koje služe kao primjeri empatije i solidarnosti. Čak i da ne idemo dublje u prošlost, dovoljno je prisjetiti se kako su nedavno spasili malenog Pabla i zajedno s djecom pomogli jednoj mnogima dragoj ptičici.

  Pročitajte i ovo Izvanredno stanje VIDEO Najavili da će ubiti više od 700 životinja i podijeliti njihovo meso: Ministarstvo objasnilo što stoji iza strašne najave

Pročitajte i ovo balkanski način Britanac koji živi u Hrvatskoj požalio se na prizore koje nikada neće zaboraviti: "Žalosno"