Traže ravnopravnost

Prva Povorka ponosa u Puli: "U Hrvatskoj LGBTQ+ osobe nemaju jednaka prava kao cisrodne i heteroseksualne osobe"

Povorka ponosa se prvi puta održala u Puli.

Danas se u Puli po prvi put održala Povorka ponosa. U osiguranje događaja su bili angažirani policajci i zaštitari, a bile su i zatvorene neke ulice u strogom centru grada. Događaj je prošao bez izgreda i problema. 

Novinarka Nove TV Lina Dollar je razgovarala s Janom Franjulom iz udruge Proces koji naglašava da je na povorci sudjelovalo puno više od 300 ljudi koliko su bile procjene te poručuje da su LGBTQ+ osobe široko prisutne te da su to pokazali svojim dolaskom. Naglašava da su došli i sugrađani podržati sudionike povorke promičući na taj način solidarnost u zajednici. 

Pročitajte i ovo Priprema se prijevoz ozlijeđenih Češko veleposlanstvo se uključilo u tragičan slučaj kod Obrovca: "Otac djeteta koje je aktiviralo granatu može sam putovati, nije u zatvoru"

"U Hrvatskoj LGBTQ+ osobe nemaju jednaka prava kao cisrodne i heteroseksualne osobe. Ova povorka nije samo za njih nego je i feministička i solidarna. Mi smo ovdje za ravnopravnost žena i njihova reproduktivna prava te za borbu prava nacionalnih manjina", poručio je Franjulo. 

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Pročitajte i ovo Nova arbitraža MOL-a Mađarska priredila neugodno iznenađenje Hrvatskoj, stručnjaci poručuju: "Koliko je gubitaka naneseno i što Vlada poduzima?"