Donosi Provjereno

Vojnik na obuci ostao u budnoj komi i nije dobio ni centa odštete: "Bio je spreman život dati za Hrvatsku, a odbačen je"

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Provjereno donosi priču o vojniku koji je tijekom obuke ostao u budnoj komi, a nakon toga, tvrde njegovi roditelji, nije dobio ni centa odštete.

Provjereno donosi priču o vojniku Ivanu Pušeljiću, kojem je na vojnom poligonu stalo srce. Oživljen je, no već se 13 godina nalazi u stanju budne kome.

"Nisi ni znao ništa o toj komi. Očekivao si samo da Ivan ustane. Ništa više. Samo da ustane i da nastavi živjeti", rekla je njegova majka Đurđica Pušeljić.

O njemu se brinu roditelji, koji se i dandanas pitaju zašto njihov sin, unatoč osiguranju i tužbi protiv države, za nesreću koja mu se dogodila na vojnom poligonu, kako tvrde, nije dobio ni centa odštete.

"Pa nama briga o njemu nije teška. Kaže, svatko svoj križ nosi, ali naš je križ lagan. Više nas brine ta nepravda. Ne financijski, financijski nismo ovisni. Radimo, imamo dovoljno, koliko nam treba, ali nepravda me više brine. Kad razmišljam, moj sin bio je spreman dati život za svoju Hrvatsku, međutim odbačen je", istaknuo je Ivanov otac Josip Pušeljić.