Prvi red do mora

Provjereno otkriva: Investitor s Une bez dozvola izgradio i privatnu vilu s bazenom na obali

1/10 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Investitor kojemu je zbog nepotpune dokumentacije zabranjena gradnja mini hidroelektrane na Uni, nema sve papire niti za svoju vilu s bazenom na obali, otkrilo je Provjereno.

Njegov bager na izvoru Une počeo je kopati i devastirati rijeku bez potrebnih papira pa mu je Državni inspektorat zaustavio radove. Isti investitor, Saša Svalina, privatno je sagradio vilu s bazenom na samoj obali mora u Kaštel Štafiliću, no i ovaj put bez potrebne dokumentacije, otkriva Provjereno.

Bez idejnog projekta, bez građevinske dozvole, bez prijave građenja bazena i zidova prema moru, bez uporabne dozvole – izgradio je svoju vilu, prvi red do mora, čovjek koji je na jednoj od najljepših europskih rijeka, svega 200-njak metara od njenog izvora, htio bez potrebnih dozvola izgraditi mini hidroelektranu.

Reporterka Danka Derifaj o njegovom je privatnom građevinskom pothvatu razgovarala s ovlaštenim sudskim vještakom za građevinu koji tvrdi – riječ je o nelegalnoj gradnji za koju nisu prikupljene potrebne dozvole. Jedino uvjerenje koje je izdano, doznaje Provjereno, ono je da je 1968. godine na parceli postojala građevina.

"Nedostaje idejno rješenje, nedostaje glavni projekt, nedostaje građevinska dozvola, nedostaje snimak izvedenog stanja, dakle, nedostaje tehnički pregled i uporabna dozvola", govori za Provjereno ovlašteni sudski vještak za građevinu, Goran Mazija.

Ekipa Provjerenog potražila je samog investitora kako bi postavili pitanja oko gradnje na Uni, ali i u Kaštel Štafiliću. Cijelu priču pogledajte večeras u Provjerenom u 23:30 na Novoj TV.

Pročitajte i ovo oglasio se grad FOTO Šok u zagrebačkom vrtiću: U vodi pronađene fekalije, zatvoreni svi ventili

Pročitajte i ovo policija istražuje detalje Beba hitno prebačena u bolnicu u Zagrebu: Imala je opekline glave i prsa

Pročitajte i ovo Još jedan pedofil Nijemac u Istri mobitelom snimao djecu bez odjeće

Emisiju gledajte četvrtkom navečer na Novoj TV, a više o pričama iz Provjerenog saznajte na novaplus.hr/provjereno

Propustili ste emisiju? Pogledajte je besplatno na novaplus.hr

Povezane teme