Najavili dokad ostaju

Prosvjednici brane Unu: "Želimo da nas podrži premijer, borimo se za pitku vodu"

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Prosvjednici su se i u utorak okupili na izvoru Une i blokirali prilaz gradilištu hidroelektrane.

Borba za zaštitu vrela Une i dalje traje. Prosvjednici su uz pjesmu i transparente blokirali prilaz gradilištu male hidroelektrane. Najavili su da će ostati do kraja tjedna ne bi li spriječili nastavak radova.

Investitor ima potrebnu građevinsku i lokacijsku dozvolu, ali sada inspekcija utvrđuje kako ih je dobio bez procjene utjecaja na okoliš. Vrelo Une dio je europske ekološke mreže, a tok rijeke velikim je svojim dijelom u Bosni i Hercegovini nacionalni park.

"Osjećam se nemoćno, osjećam se bespomoćno. Okupljamo se ovdje da zaustavimo daljnju devastaciju, da pošaljemo poruku premijeru Plenkoviću da dođe na izvor Une, da nas podrži u našoj borbi za hrvatsku prirodu, za pitku vodu", rekla je Una Rastović.

Pročitajte i ovo Novi napad u Australiji Muškarca progutao krokodil: Bio je s obitelji na kampiranju, a zadnje što je učinio spasilo je njegovu ženu

Pročitajte i ovo simboličan datum Sprema se masovni prosvjed u susjedstvu: "Vrijeme je da naučimo poslati poruku da smo ujedinjeni…“

"Ovo je područje ujedno već zaštićeno kao područje ekološke mreže. Unutar njega štiti se riba Pešt, također jedan leptir, vatreni plavac, sedrene barijere kao rijetko i ugroženo stanište", objasnila je biologinja Dunja Delić Božić.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

 

Povezane teme