Zatražit će obdukciju

Policija ima pune ruke posla na Ultri, zbog smrti mladića pokreće istragu: "Prodaje se sve, od kokaina do zdrobljenog aspirina"

Prošla je druga večer Ultra Europe Festivala. Nažalost, bila je tragična za mladića iz Slovenije koji je preminuo tijekom dana. Policija zbog toga apelira da se ne konzumira droga.

Iz Splita se javio reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić nakon druge večeri Ultra Europe festivala. Splitska policija rekla je kako je u tijeku istraga, utvrđuje se točan identitet mladića koji je tijekom nedjelje preminuo nakon što je doveden u splitski KBC u noći sa subote na nedjelju.

Neslužbeno se doznaje kako je riječ o 20-godišnjem državljaninu Slovenije. Iz policije nadodaju kako je o svemu obaviješteno i nadležno županijsko odvjetništvo koje će pokrenuti istragu. Izgledno je da će se tražiti i obdukcija mladića kako bi se otkrio točan uzrok smrti. Tijekom noći i jutra pomoć je u bolnici primilo 11 osoba, među kojima je devetero stranih državljana. Svi su otpušteni iz bolnice.

Pročitajte i ovo Dobra sezona U Hrvatskoj odmara 870 tisuća turista: "Jako je dobro, gužve su manje no što smo očekivali"

Policija diljem Jadranske obale pokrenula je akciju koje je cilj upravo srezati dostupnost svih vrsta droga. Sa splitskim policajcima tijekom noći je bila i ekipa Dnevnika Nove TV.

Tijekom noći privedeno je 125 osoba te je naplaćeno 52 tisuće eura kazne. U fokusu splitske policije bilo je suzbijanje droge na području Parka mladeži i oko njega.

Splitskim policajcima pomoć su pružile kolege iz Požeško-slavonske, Vukovarsko-srijemske i Bjelovarsko-bilogorske županije. Liječnici i policija nakon još jednog dana festivala apeliraju da se ne konzumiraju opojne droge.

Pročitajte i ovo 11 osoba stiglo na Hitnu U splitskoj bolnici umro mladi Slovenac, posjetitelj Ultre: "Doveden je u teškom stanju"

Policija javlja kako su do sada pronašli gotovo sve - od kokaina i MDM-a pa sve do toga da ljudi za cijenu od 50 i više eura prodaju štaub šećer ili zdrobljeni aspirin.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.