U invalidskim kolicima

Primorac se pravda zbog objavljene fotografije: "U jednom trenutku me pozdravio i pacijent..."

Dragan Primorac Foto: Luka Gerlanc/Cropix
Dragan Primorac, predsjednički kandidat HDZ-a, objasnio nam je kako je došlo do fotografije sa Stjepanom Mesićem, bivšim hrvatskim predsjednikom.

Fotografija Dragana Primorca i Stjepana Mesića proširila se društvenim mrežama ovog vikenda. Snimljena je u bolnici Naftalan u Ivanić-Gradu, gdje se bivši predsjednik oporavlja od operacije. Iz krugova bliskih Mesiću doznali smo zbog čega je u invalidskim kolicima.

Iako se čini da je susret bivšeg predsjednika s kandidatom za Pantovčak bio srdačan, jer su obojica na fotografiji opušteni i nasmijani, Primorac sada taj susret pokušava realtivizirati.

Odgovarajući na naš upit o okolnostima susreta, Primorac objašnjava da je u toga dana u Ivanić-Gradu otvorio Bučijadu, nakon čega s gradonačelnikom otišao u bolnicu Naftalan. Imao je potrebu na samom početku odgovora reći i da se nekoliko minuta prije toga družio s prijateljima iz Općine Bilice gdje je pjevao Thompsonovu Lijepa li si.

"Kao i svugdje gdje idem bio sam okružen nizom građana koji mi daju potporu, a u jednom trenutku me pozdravio i pacijent prvi predsjednik hrvatske Vlade, bivši predsjednik Sabora i bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić, koji je bio osobom koja skrbi o njemu, jer je u invalidskom kolicima, obzirom da se oporavlja nakon operacija.

Dragan Primorac i Stjepan Mesić u bolnici Naftalan Foto:Društvene mreže

Gospodin koji skrbi o bivšem predsjedniku Mesiću je gurao kolica, a mene je zamolio za zajedničku fotografiju. Isto su me zamolili i drugi ljudi koji su bili u blizini te Vam i te fotografije iz Ivanić-Grada dostavljam. Gospodina Mesića sam pozdravio, porazgovarali smo, upitao sam ga za zdravlje i krenuo dalje, jer sam morao natrag u Zagreb", objasnio je Primorac za DNEVNIK.hr.

"Hrvatska o kojoj govorim, neće zlorabiti pacijente u političke svrhe, a što je inače duboko neetički, i uvijek ću kao liječnik pozdraviti svakog pacijenta bez obzira na njegovu političku pripadnost, vjeroispovjed, ili neku drugu različitost, jer je to ljudski i biblijski Za mene je svaki pacijent, prvenstveno čovjek, posebice kad sam u bolnici, i tako će uvijek biti, jer to mi nalaže i Hipokratova zakletva i nikada neću raditi razliku među pacijentima", zaključio je Primorac svoj odgovor.

Pročitajte i ovo pronađena dva pisma Stravičan zločin u susjedstvu: Majka čekićem ubila kćer, u tijeku velika akcija policije

Pročitajte i ovo Traži se rješenje Gotovo 700 djece nije došlo u školu zbog problematičnog učenika: "Ogorčeni smo, stavljeni smo pred gotov čin"