Hrvatski diplomat

Andrej Plenković uputio sućut obitelji Budimira Lončara: "Ostat će upamćen kao vješt diplomat"

Andrej Plenković Foto: Josip Bandic/Cropix
Andrej Plenković je u povodu smrti Budimira Lončara uputio sućut njegovoj obitelji te naveo kako će Lončar ostati zapamćen kao vješt diplomat s izuzetnom mrežom poznanstava diljem svijeta.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je sućut obitelji u povodu smrti Budimira Lončara.

"Sa žaljenjem sam primio vijest o smrti gospodina Budimira Lončara. Kao gimnazijalac priključio se Narodnooslobodilačkoj borbi i bio na braniku antifašizma. A vanjska politika i diplomacija, kojima se bavio desetljećima, bile su glavne odrednice njegovog života, te je detaljno pratio i analizirao sva globalna zbivanja i u poznoj životnoj dobi. Glavni tajnik Ujedinjenih naroda, Butros Butros-Gali, imenovao ga je 1993. godine posebnim izaslanikom organizacije za Pokret nesvrstanih. Budimir Lončar ostat će upamćen kao vješt diplomat s izuzetnom mrežom poznanstava diljem svijeta. Poštovana obitelji, u ime Vlade i osobno, upućujem vam izraze iskrene sućuti i poštovanja", stoji u izjavi sućuti premijera Plenkovića.

Pročitajte i ovo angažirali i PR agenciju Procurile skandalozne poruke iz WhatsApp grupe brodara: "Dajmo svi po 100 eura da idiota netko provoza u gepeku, da ga istrese"

Pročitajte i ovo Tragičan kraj potrage Pronađen Luka koji je misteriozno nestao, tijelo je u neprepoznatljivom stanju