ravnatelj KBC-a

Plenković o Ćorušiću: "Teško nam je zbog ove vijesti, bio je sjajan čovjek i prijatelj..."

Ante Ćorušić i Andrej Plenković Foto: Goran Mehkek/Cropix
Nakon vijesti o smrti ravnatelja KBC-a Rebro Ante Ćorušića oglasili su se i premijer Andrej Plenković te predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković.

Premijer Andrej Plenković dao je izjavu za medije povodom iznenadne smrti ravnatelja KBC-a Rebro Ante Ćorušića.

"Teško nam je zbog ove vijesti s kojom smo suočeni prije sat vremena", rekao je Plenković za N1.

"Izražavam sućut obitelji ravnatelja KBC-a Rebro Ante Ćorušića. Izuzetno smo šokirani i ožalošćeni tom viješću. Bio je je sjajan čovjek i prijatelj", dodao je.

Izraz sućuti obitelji Ćorušić uputio je i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković.

"Poštovana obitelji, s velikom sam žalošću primio, za mene šokantnu, vijest o smrti gospodina Ante Ćorušića. U ovim izrazito teškom trenucima za vašu obitelj upućujem vam izraze duboke sućuti, uime Hrvatskoga sabora i osobno", obratio se obitelji preminulog.

"Tijekom višedesetljetne karijere u zdravstvu prof. dr. sc. Ćorušić afirmirao se kao vrlo kvalitetan liječnik, ali i stručan sveučilišni nastavnik te ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Rebro.

U Hrvatskoj demokratskoj zajednici, čiji je član bio od samih početaka, posebno će nam nedostajati važan doprinos dragog kolege Ćorušića kojeg je davao kao predsjednik stranačkog Odbora za zdravstvo.

K tome, uvijek ćemo pamtiti kako se u presudnim danima hrvatske borbe za slobodu i samostalnost stavio na raspolaganje kao liječnik dragovoljac na ratištima diljem Domovine, na čemu mu ostajemo trajno zahvalni.

Poštovana obitelji, iako je u ovom času teško pronaći riječi koje bi mogle utješiti, još jednom primite izraze moje najiskrenije sućuti", rekao je Jandroković.

Razvoj događaja iz minute u minutu pratite OVDJE.

Ante Ćorušić bio je dugogodišnji ravnatelj zagrebačkog Rebra, više informacija o njemu pročitajte OVDJE.

Pročitajte i ovo umro na mjestu FOTO Ravnatelj KBC-a Rebro Ante Ćorušić pao u bolnici i poginuo: Cure detalji tragedije

Pročitajte i ovo Preminuo na mjestu GALERIJA Prve fotografije s Rebra: Sve je puno policije, trakom ograđeno mjesto stradanja Ante Ćorušića