Žestoka reakcija

Milanović o ustaštvu u Imotskom: "Promoviraju prodavače hrvatske zemlje"

Predsjednik Republike Zoran Milanović reagirao je na pjevanje ustaške pjesme u Imotskom.

Predsjednik Republike Zoran Milanović na Facebooku je komentirao scene iz Imotskog, gdje su se jučer pjevale ustaške pjesme.

"Ustaški pozdravi, obilježja i pjesme koje nedvojbeno slave režim tzv. NDH-a što se sinoć na žalost moglo vidjeti i čuti u Imotskom, prije i tijekom jednog koncerta - nemaju i ne smiju imati mjesta u današnjoj, demokratskoj Republici Hrvatskoj! I ne smiju dobiti pravo javnosti bez sankcija, pogotovo ne smiju ostati bez reakcije državnih institucija koje su zadužene za javni red i mir, za poštivanje zakona", napisao je.

"Zahvaljujući Vladi Andreja Plenkovića, ustaški pozdrav dobio je dvostruke konotacije, a zapravo su tako otvorena vrata svima onima koji žele zloupotrijebiti uspomenu na hrvatske branitelje iz Domovinskog rata", dodao je predsjednik.

"U danima ponosa i slave, kada obilježavamo veličanstvenu pobjedu u Oluji i slobodu koju su nam donijeli hrvatski branitelji, žalosno je gledati kako pojedinci i grupe nepromišljeno i za Hrvatsku štetno opet bacaju u sjenu junake Domovinskog rata kojima se divimo, a promoviraju one prodavače hrvatske zemlje iz daleke prošlosti kojih se moramo sramiti. Tzv. NDH nema veze s modernom i suverenom Republikom Hrvatskom i naša je dužnost svima koji to ne razumiju ponavljati istinu o prošlosti, u interesu hrvatske budućnosti", zaključio je Milanović.

Pročitajte i ovo Hitne službe na terenu VIDEO/FOTO Požar u Dravi International, čule se eksplozije: "Ne izlazite van i zatvorite prozore"

Povezane teme