Ilija novog doba

VIDEO Milanović objavio video: "Stani, more, moj Dragane"

Zoran Milanović na izložbi Foto: Ranko Suvar/Cropix
Predsjednik RH Zoran Milanović na Facebooku je objavio video u kojem se ponovo ruga Draganu Primorcu, nestranačkom kandidatu HDZ-a za predsjedničke izbore.

Predsjednik RH Zoran Milanović objavio je novi video u kojem se ponovo ruga HDZ-ovu predsjedničkom kandidatu Draganu Primorcu. 

Milanović se očigledno referirao na Plenkovićevo iznošenje informacije da će se dio NSATU aktivnosti odvijati logističkim dijelom i na teritoriju Ukrajine. No prema tvrdnjama HDZ-a, na teritorij Ukrajine neće ići hrvatski vojnici. 

Milanović je u srijedu objavio video u kojem Primorac tvrdi da NATO časnici neće biti upućeni u Ukrajinu te poziva predsjednika da kaže jesu li mu njegovi osobni interesi iznad interesa hrvatskog naroda.

Uz video koji je u srijedu objavio, Milanović je napisao: "Dragane, 'ajde pitaj još jednom Plenkovića što trebaš govoriti….

"... i baš kad sam htio Draganu odgovoriti, javio se Draganov šef", piše Milanović, a u nastavku se pušta video premijera Plenkovića koji govori pred kamerama da će nekoliko časnika iz te misije NATO-a ići u Ukrajinu.

"Tako će i ova NSATU aktivnost imati nekoliko časnika za vezu, koji će sigurno biti u Ukrajini. Sto posto će biti u Ukrajini", govori Plenković, a Milanović dva puta pušta taj ton uz komentar "ajmo još jednom" i poruku za kraj: "Zaključak donesite sami'.

Video završava kratkim dijelom pjesme "Stani more, moj Dragane, svrati barem jedan čas" iz filma Balkanski špijun.

Podsjetimo, prije nekoliko dana Zoran Milanović usporedio je HDZ-ovog nestranačkog predsjedničkog kandidata Dragana Primorca s likom Ilije Čvorovića iz filma Balkanski špijun.