Poginula trojica pomoraca

Glavni čovjek Jadrolinije o nesreći za Dnevnik Nove TV: "Svi smo potreseni, o odgovornosti ćemo nakon što utvrdimo što se dogodilo"

Nezapamćena tragedija u Jadroliniji - trojica pomoraca smrtno su stradala u pristaništu Mali Lošinj nakon što je na njih pala rampa trajekta Lastovo. Još je jedan pomorac ozlijeđen. Reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Jusić Mezga javila se s mjesta nesreće.

Reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Jusić Mezga s otoka Lošinja, gdje su u nedjelju popodne smrtno stradala trojica pomoraca, izvijestila je kako iz KBC-a Rijeka dolaze informacije da je ozlijeđeni pomorac Jadrolinije stabilno i izvan životne opasnosti.

Na mjesto nesreće stigao je i David Sopta, predsjednik Uprave Jadrolinije, koji je rekao kako je cijela kompanija duboko potresena zbog tragične nesreće koja se dogodila.

"Moja je prvenstvena zadaća sada da izrazim duboku sućut obiteljima stradalih. Troje naših pomoraca smrtno je stradalo, vođa stroja i dva kormilara. Četvrti pomorac koji je ozlijeđen stabilno je. To je sve što mi zasad možemo reći, izuzetno nam je žao i duboko smo potreseni", rekao je Sopta u razgovoru s reporterkom Katarinom Jusić.

Potvrdio je da će ostatku posade biti pružena psihološka pomoć.

Je li inače bilo problema brodom Lastovo, koji je star više od 50 godina, Sopta kaže da nije.

"Nikad nije bilo problema s tim brodom, ali ostavimo to za drugu priliku, danas je dan tuge i sućuti. Ajmo danas pregrmjeti ovo i vidjeti što se dogodilo", rekao je.

Vidi li u svemu svoju odgovornost, nije želio komentirati. Dodao je kako će o tome drugom prilikom, kada se utvrdi što se točno dogodilo.

Istaknuo je i da su o svemu obaviještene obitelji stradalih te najavio i da će sutra osobno razgovarati s njima.

"Izvjesit ćemo crnu zastavu na zgradu Jadrolinije", rekao je Sopta.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.